Lexikont terveznek a könyvtárosokról
Szentesen is keresik az anyagi hátteret

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-20 |

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a szentesi könyvtár egy hiánypótló kortárslexikon kiadásának anyagi lehetőségéről tárgyal. A tervezett kötet egyelőre az előkészítés stádiumában van, és a Magyar könyvtáros ki kicsoda lesz a címe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a szentesi könyvtár egy hiánypótló kortárslexikon kiadásának anyagi lehetőségéről tárgyal. A tervezett kötet egyelőre az előkészítés stádiumában van, és a Magyar könyvtáros ki kicsoda lesz a címe. A szakmai szervezet illetékes vezetője, Bényei Miklós szerint az elképzelés megvalósulása érdekében a pályázati lehetőségeket kellene kihasználni, s akkor elkezdődhet a munka.

A terv szerint a lexikonban az ország valamennyi könyvtárosa szerepelne. Bodrits István szentesi könyvtáros, lexikográfus, aki számtalan helyi és országos kiadványt szerkesztett, úgy fogalmazott a tervezett kötettel kapcsolatban: a szakmai, ágazati lexikon célja, hogy összegzően és elfogulatlanul mutassa be a magyar könyvtárosok pályaképét, és közzétegye az általuk létrehozott szellemi értékeket. A kiadvány 800 oldalas lenne, és 1500 arcképet tartalmazna. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének képviselői ígéretük szerint hamarosan Szentesen tárgyalnak majd a városi könyvtár vezetőjével, G. Szabó Lenkével és munkatársával, Bodrits Istvánnal a példa nélküli lexikon megjelentetési lehetőségeiről.