Győri Eszter újra hazai vizekben
Szeptemberig megint a szentesieket erősíti

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-20 | Szélpál László

Az elmúlt évet a harmadik helyen fejezte be a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata. A gárda azonban ennél többre vágyik, nem tartja elérhetetlennek a bajnoki döntőbe jutást. Ebben lehet az együttes segítségére az Egyesült Államokból hazatért Győri Eszter.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Jó csapat a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK, de ha Győri Eszter is a vízben van, még acélosabb. Jó példa erre a legutóbbi bajnoki elődöntő és döntő. A 23 éves pólós azonban az elmúlt négy esztendőben csak ritkán látott „vendég" volt a Kurca-parti ligeti uszodában. 2002 óta a Los Angeles-i egyetemen biznisz szakra jár, ingatlanfejlesztés a szakiránya.
– Még három hónapom van hátra a suliból, de az majd csak szeptemberben kezdődik – nyilatkozta megkeresésünkre a gólérzékeny pólós. – Addig itthon leszek, és minden erőmmel, tudásommal igyekszem segíteni a csapatot.

Eszter elmondta, szerinte nagyjából reális a csapat jelenlegi helyezése.
– Végül is ez volt az elvárás a gárdával szemben, bár azért senki sem lett volna mérges, ha mondjuk egyszer elkapják a lányok a címvédő Dunaújvárost, vagy esetleg megszorítják a hihetetlenül megerősödött Dominót. Teljesen képben vagyok, hiszen azon túl, hogy az ősszel a Kecskemét ellen én is játszottam, barátnőmmel, Szremkó „Szuszi" barátnőmmel állandóan tartottuk a kapcsolatot. Majdnem mindennap vagy váltottunk SMS-t, vagy pedig telefonáltunk egymásnak.

A szentesiek hátránya a második helyen álló dunaújvárosiak ellen pillanatnyilag négy pont, de Eszter szerint ennek nincs túl nagy jelentősége.
– A középszakaszban az egymás elleni első meccsünket riválisunk nyerte, a február 25-én folytatódó bajnokság nyitányán muszáj lesz visszavágnunk, mert akkor a bajnoki elődöntőbe mindkét gárda 2-2 ponttal ugrik egymásnak. Az kerül majd a fináléba, amelyik hamarabb eléri a 8 pontot. Remélem, ezek mi leszünk.

A mindig jókedvű lány idei céljainak, terveinek csak az egyik fele a bajnoki döntőbe jutás, a másik: visszakerülni a válogatottba.
– Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű, elvégre a gárda Montrealban megnyerte a világbajnokságot. Természetesen örültem, boldog voltam, de nem tagadom, volt bennem keserűség is, amikor ott láttam a csajokat a dobogó tetején önfeledten ugrálni. Eszembe jutott, milyen kicsin múlott, hogy nem lehettem ott velük. Ugyanis én voltam az utolsó kimaradó Faragó Tamás utazócsapatából. A kapitánynak a szintén szentesi Tóth Andrea és köztem kellett választania. Andi mellett voksolt, de nehogy valaki is azt gondolja, hogy ez a barátságunk rovására ment. Szeretnék újból válogatott lenni, de egyelőre senki nem tud semmit az új kapitány, az Új-Zélandról érkező Szilágyi Péter elképzeléseiről. Idén júniusban Kínában Világkupát, szeptemberben Belgrádban Európa-bajnokságot rendeznek. Jó lenne ott lenni...


Továbbá:
Laluskának Szeged a legszebb
A legendák még ma is pattogtatnak
Újabb Pick-győzelem
Ötvenszer a válogatottban
Szeged Beton: már a Vasasra hangolnak