Szentesen is racionalizált az egyház

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-17 |

A felsőpárti Jézus Szíve-templom papja nyugdíjba ment, helyére nem találtak új plébánost. A püspökség ezért a Szent Anna Egyházközséggel összevonta ezt a közösséget.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem maradt gazdátlanul a Jézus Szíve-templom Szentesen, miután Samu András atya nyugdíjba ment. A hívek között nagy tekintélynek örvendő pap hajlott korára való tekintettel kérte, hogy most már mentsék fel a szolgálat alól.

– Próbáltam őt marasztalni, de meg kellett értenem a szempontjait – mondta Gyulay Endre megyés püspök. A hetvenöt esztendős Samu atya helyére új vezetőt nem talált a katolikus egyház, ezért a Jézus Szíve-templom plébániáját egybevonta a Szent Anna-temploméval.

A városszéli és a városközponti templomot is látogatják, az utóbbiban igen gyakran rendeznek komolyzenei koncerteket, ezért a plébánia erős szállal kapcsolódik a város kulturális életéhez. A nemrégiben érkezett Kovács Tibor plébános feladata mindkét helyen a lelki szolgálat, munkáját egy világi ember, Kammerer Tibor káplán segíti. Mindketten részt vesznek az iskolai hitoktatásban, szervezik az egyházközség mozgalmas életét.

A megyés püspök lapunknak elmondta, az istentiszteleteket, a temetéseket, a keresztelőket és mindenféle egyházi szertartást ugyanúgy megtartanak a felsőpárti templomban, mint eddig, a hívők tehát semmiben nem szenvednek hiányt.

A püspökség területén körülbelül százharminc-száznegyven papra volna szükség a kiegyensúlyozott és megnyugtató szolgálathoz, ehelyett mindössze nyolcvanan vannak, akik gyakorolják ezt a hivatást. A püspök elmondta: nem Szentes az egyetlen város, ahol kényszerűségből hasonlóképpen működnek plébániák. Szegeden Petőfitelep és Tarjánváros áll hasonló kapcsolatban.


Továbbá:
Megváltozott a szentesi polgárház arculata
Egy napig nem volt tej Szentesen
A zugban élő Dócziék panasza
Szentesen a boltok többségében nem érződik az áfa változása
Fel kell újítani mindkét sportmedencét Szentesen