Okosodnak a szentesi pólósok
A Neptun és a Pécs ellen készülnek a Legrand játékosai

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-14 | Süli Róbert

A Legrand-Szentes férfi vízilabdacsapata sem sokat pihent az ünnepek alatt. Berki András tanítványai számára a jövő hét végén két fontos bajnoki találkozó következik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Összesen öt nap pihenőt kaptak a Legrand-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapatának játékosai a vezetőedzőtől, Berki Andrástól. A tréner nem adhatott több lazítást, hiszen január 20-án a Neptun, míg másnap a Pécs otthonában szállnak vízbe bajnoki meccsen. Tegnap két edzés között beszélgettünk a szentesiek edzőjével.

– Nem lehetett lazítanunk, pedig ráfért volna a srácokra a pihenés, egy kisebb feltöltődés, ami után egy alapozómunkát végezhettünk volna. Mivel már a jövő héten két fontos összecsapás vár ránk, ezért az ünnepek között is edzettünk. Néha hiányosan. A csapatomból heten (!) járnak főiskolára, így a vizsgaidőszakban bizony hiányos a létszámunk. Éppen ezért rossz, hogy már januárban bajnokit kell játszanunk, hiszen a pólósaim közül többen nagyon leterheltek.

A hét közben a Szeged Beton ellen kétkapuztak a Kurca-partiak. Ez volt az első idei edzőmeccse a „Berki-bébiknek".
– Elsőre nem volt rossz. Igaz, nem pörögtek úgy a srácok, mint ahogy azt ősszel tették, de ezt még nem is várhattam el tőlük. Voltak biztató jelek, erre kell építkeznünk. A jövő héten hétfőn és kedden a szerb Becsével játszunk, míg csütörtökön a Szolnokkal. Bízom benne, hogy sikerül játékba lendülnünk.

A Neptun legyőzése nem lehet gond, azonban a Pécs ellen biztos, hogy meg kell küzdeniük a legrandosoknak.
– A budapesti meccset hoznunk kell, kötelező nyernünk. Éppen ezért lesz komoly feladat számomra is a Pécs elleni találkozó, hiszen 24 órával a Neptun elleni bajnoki után komoly kihívás vár ránk. Pécsett még az élbolyba tartozó csapatoknak is meg kellett küzdeniük a győzelemért. Szeretnénk mi is nyerni, és helyet cserélni a tabellán, hiszen jelenleg a PVSK a nyolcadik, mi a kilencedikek vagyunk.