Elnökválasztás az Együtt Szentesért Egyesületben
Nyitott szemmel az egyesület

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-10 | Balázsi Irén

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatóját választotta meg a tagság egyhangú szavazással az Együtt Szentesért Egyesület élére. Bácskainé Fazekas Márta elmondta: a tavaly elhunyt elnök, Sipos Ferenc főorvos emlékének tartozott ezzel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A város közügyei iránt érdeklődő civilek alapították még 1997-ben az Együtt Szentesért nevű egyesületet, amelynek motorja a tavaly ősszel elhunyt dr. Sipos Ferenc főorvos, megyei és települési képviselő volt. A szervezet társelnöke, egyben szíve-lelke kezdettől Széchenyiné Csergő Judit, aki az elnökkel együtt sokat fáradozott azért, hogy a 30-35 tagú egyesület megbecsült résztvevője legyen a város közéletének. Előadásokat, vitafórumokat, kulturális és egyéb programokat szerveztek, sőt az Együtt Szentesért színeiben töltötte be az alpolgármesteri tisztséget
Szarvas Pál 1998–2002 között. Az egyesület a közelmúltban új vezetőséget választott: a tagság egyhangúan adta szavazatát Bácskainé Fazekas Mártára, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójára, aki az elnöki feladatokat látja el. A társelnök továbbra is Széchenyiné Csergő Judit, a vezetőség tagja lett Szabó János, Szarvas Pál, Udvardi István és Varga Jánosné.

Az alapító tagok közé tartozik Bácskainé Fazekas Márta, aki lapunk érdeklődésére azt nyilatkozta: örült annak, hogy a tagság megtisztelő bizalmát élvezi. Bár van feladata a gimnáziumban is elegendő, mégis úgy gondolta: Sipos Ferenc emlékének is tartozik azzal, hogy segítse az egyesületet. Az új elnök szeretne megfelelni a tagság elvárásainak, és a saját maga által állított mércének is. Hamarosan összehívja a vezetőséget, s mint mondta: a célok megvalósítása érdekében tagtoborzásra is szükség lesz. Az összejövetelen megbeszélik majd, hogy az egyesület a tagjain keresztül mit tud tenni Szentes további gyarapodása érdekében. Az elnök egyébként már kívülállókkal is beszélt, akik nem helybeli lakosokként esetleg jobban felfigyelnek a hiányosságokra. Ám a civil szervezet tagjai is nyitott szemmel járnak, és nekik is lesznek ötleteik, mit tehetnének a település fejlődéséért.