A mágocsi Angertea második albuma
Angolul énekelnek, külföldi sikerre vágynak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-06 | Blahó Gabriella

A szentesi stúdióban felvették második nagylemezüket a nagymágocsi Angertea zenészei, akik most először énekelnek angolul. A csapat nem titkolt vágya, hogy külföldön is sikert arat a saját szerzeményekkel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az Angertea zenekar neve ismert a szentesi rajongók és országos koncertszervezők körében. Fotó: DV
Az Angertea igazi arc a könnyűzenében: a huszonéves nagymágocsi fiatalemberekből álló társaság sajátos hangzásvilágával vonta magára a figyelmet. Angol nyelven most először vettek fel hanganyagot, az eddigi dalaik mind magyarul szóltak. A progresszív stílusú dalokban szokatlan módon népzenei elemek is felvonulnak – ez pedig az ősi kalandozást jelenti számukra.

Mihály Gergő, a csapat motorja egyébként most már angoltanár. Amikor a banda először összeállt, még csak gimnazisták voltak jó barátjával, a basszusgitáros perui származású Peralta Miguellel. Gergő azt mondja, a zene iránti fanatikus rajongás közrejátszott abban, hogy a csapat lassan tíz éve létezik, de mindenképpen számba kell venni azt a tényt is, hogy a lányok szemében egy fiú, ha zenél, mindig vonzó. A szentesi gimnáziumban ősszel kezdett tanítani a szólista, aki a diákjait előbb nem akarta beavatni szenvedélyébe, de hamar kiderítették róla a szemfülesek: gitározik, énekel, klipet forgatott és lemezt adott ki. Az első album 2001-ben jelent meg szerzői kiadásban és a Music Works terjesztésében. Ez a következő korong tizenkét dalt tartalmaz, amelyet mindössze öt hónap alatt vettek fel.

A fiúk abban bíznak, hogy hamarosan találnak külföldi kiadót a lemezük publikálásához, s erre minden okuk megvan. A szentesi csapatok közül nem ők az egyedüliek, akik a határon túl eladható zenét produkálnak – angolul. Miguel egyébként egészségtan–technikai tanár, a dobos Bárkai Ottó László pedig informatikus. A civil szempontból is speciálisan képzett társaság szándéka szerint nem hagyja abba a zenélést, mert a metál hangzásnak van jövője, hálás közönsége.