Bajnok a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-11 |

A másodosztályú rögbibajnokság utolsó fordulójában már a döntetlennel is aranyérmes lett volna a Szentes, de a Kurca-partiak magabiztos győzelemmel szerezték meg az első helyet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesi VSC '91-esek Rögbi Klub–Békéscsabai Benny Bulls Rögbi Klub 61–24 (33–12)
Szentes, 200 néző. Vezette: Priskin.
'91-esek: Tomcsányi, Mácsai, Gajdán, Baranyi, Farkas, Bélteki, Kérdő, Törőcsik, Szabó, Dobos, Tímár, Csanki, Kocsis, Kiss I., Fekete. Csere: Faragó, Ugrai, Gazsi, Kiss Sz., Mácsai, Katona, Kiss R., Tímár.
A szentesi pontszerzők: Fekete 20, Kocsis 20, Baranyi 12, Szabó 7, Dobos 2.

A mérkőzés előtt számolgattak a szentesiek, hogy nekik elég lesz-e a döntetlen a másodosztályú bajnoki cím megszerzéséhez. Az eredmény pedig az lett, hogy igen. A vasutasok azonban már az első perctől kezdve tudatosították, hogy csakis az ő sikerükkel érhet véget a mérkőzés. A többszörös válogatott játékos, Fekete Csanád egy labdaszerzést követően elfutott, s megszerezte a szentesiek első pontjait. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, s a csabaiak ki is használták a kínálkozó helyzetüket.

A továbbiakban azonban a hazaiak akarat érvényesült, s szinte minden vasutas pontszerzés forgatókönyve megegyezett az első találatukéval: a tolongásjátékosok (ezt a csapatrészt a nagyobb darab játékosok képezik) megállították az ellenfél támadásait, s megszerezve a labdát az irányító kipasszolta a futójátékosnak, aki aztán megiramodva rendszeresen pontokat szereztek. Már a szünetben igazi fiesztahangulat uralkodott a nézőtéren, amit a Benath al sharki hastáncosainak bemutatója csak fokozott. A második játékrészben a nagy előny miatt már a tapasztaltabb játékosok szerepeltek a Kurca-partiaknál. A mérkőzés végén a csapat együtt ünnepelt lelkes közönségével.