Örömünnep a koncerten
Muzsikával búcsúztatták az óévet Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét 

legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2005-12-31 | Blahó Gabriella

Évről évre adnak nagy sikerű koncertet Szentesen a zenebarátok: a város komolyzenei életének legjelesebb képviselői tegnap két órán át szórakoztatták a közönséget a sportcsarnokban. Az óévbúcsúztató rendezvény a várt élményt nyújtotta a másfél ezer hallgatónak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A látvány és hangzás fergeteges élményt nyújtott Fotó: Vidovics Ferenc
Múltja van az óévbúcsúztató koncertnek Szentesen: hét éve először az alig százötven fő befogadására képes zeneiskolai előadóteremben tartották meg az első hangversenyt, az idő folyamán a népszerűség emelte tovább a rendezvény rangját. Ebben az esztendőben már a sportcsarnok is szűknek tűnik a város zene iránt érdeklődő közönsége számára, éppen tízszer annyian hallgatták a koncertet, mint a kezdetekkor. A belépés minden esztendőben ingyenes – a zenebarátok egyesületének és a támogatóknak köszönhetően. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében azt mondta, a városlakók a következő esztendőben sem felejtik el, hogy két ember között a legrövidebb út egy mosoly, így kívánt barátságban és összefogásban elért sikereket.

A műsor összeállításában a szórakoztatás volt az első szempont. A szegvári Dobbantó néptáncegyüttes által előadott Nyárád menti táncokat a Pengető Citerazenekar kísérte, az Arany Páva-díjas együttes a városi fúvósokkal is muzsikált együtt – a szokatlan zenei kombinációban csongrádi népdalok feldolgozásai szerepeltek. Nagy sikert aratott énekével Andor Csilla, aki ezúttal a Csárdáskirálynő című operettből a Hajmási-részletet adta elő. Nagy János, a zeneiskola volt igazgatójának konferálásával futó estén nem maradtak el a vidám történetek a zene művelőiről. A városi fúvószenekar Mihály Béla karnagy vezényletével, mint Szentes komolyzenei életének motorja, népszerű filmek zenéivel, Morricone-számokkal és Staruss-keringővel is szórakoztatta a közönséget, a Bárdos Lajos Vegyes Karral együtt spirituálékat adtak elő.

A zeneiskola Swivel társastánccsoportja színesítette az estét. A terem akusztikáját nagyban emelték az erősítő és hangosító berendezések, így a látvány és a hang együtt valóban nagyszerű élményt nyújtott. Mindez nem jött volna létre, ha a muzsikusok és énekesek nem adták volna ajándékba tudásukat és tehetségüket az év utolsó előtti napján a szentesieknek, akik a zene barátaiként együtt búcsúztatták az óesztendőt.