Lebontják a szentesi internetpavilont

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-28 |

Nagy dolognak számított jó pár évvel ezelőtt, hogy a megyében elsőként Szentes legnagyobb lakótelepén, a Kertvárosban internetes pavilont állított fel a City
Netpoint Kft. Az esztétikus kivitelű helyiségben két vandálbiztosnak gondolt masina volt, ezeket kártyával használhatták a szörfözők.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagy dolognak számított jó pár évvel ezelőtt, hogy a megyében elsőként Szentes legnagyobb lakótelepén, a Kertvárosban internetes pavilont állított fel a City Netpoint Kft. Az esztétikus kivitelű helyiségben két vandálbiztosnak gondolt masina volt, ezeket kártyával használhatták a szörfözők. Akkoriban még kevés családnak adatott meg, hogy számítógépet vásároljon, az internet-hozzáférés pedig vágyálomnak tűnt.

Ezért kezdetben nemcsak a gyerekek használták a pavilonbeli komputereket, hanem sok felnőtt is szörfözött a világhálón. Nem tartott hosszú ideig ez az állapot, mivel néhány, erejét fitogtató személy alaposan megrongálta a kis építményt. Az idő múlásával pedig már a lakótelep szégyene lett az internetpavilon.

A választókerület helyhatósági képviselője, Füsti M. Lajos ezért arra kérte az önkormányzat illetékeseit, távolíttassák el a kertvárosi Köztársaság utcából a bódét. A városellátó intézmény vezetője, Varga Sándor tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal műszaki osztálya még idén februárban felszólította a gépeket telepítő kft.-t az építmény elbontására.

A társaság azonban nem is válaszolt az építési hatóság felszólítására. Ezért ismét felszólította az önkormányzat a felszámolás alatt álló City Netpoint Kft.-t, és egyben kezdeményezte annak a szerződésnek a felbontását, amely szerint a város adja a területet, míg a szolgáltató cég elhelyezi és működteti az internetes pavilont.