Rotarys ajándék diákoknak
 Szentesen és Csongrádon jótékonykodtak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-22 |

Pályázatot írt ki a Szentes–Csongrád Rotary Club a szerény jövedelmű családok tehetséges gyermekeinek támogatására. A fél éve alakult civil szervezet tagjai 230 ezer forintot ajánlottak fel a két városban e diákoknak, hogy ezzel is segítsék őket tanulmányaikban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Papp Zoltán elnöktől vette át a rotarysok ajándékát Polyák Zsuzsanna, Stuhl Anikó és Ábrahám Adrienn Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi és csongrádi pedagógusok örömmel fogadták e két település Rotary Clubjának pályázati felhívását, miszerint anyagi támogatást nyújt a nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek. A humanitárius szervezet elnöke, Papp Zoltán sebész főorvos és klub mintegy harminc tagja azokra az általános és középiskolás diákokra gondolt, akik szorgalmukkal és tehetségükkel kiemelkedő eredményeket érnek el a tanulmányaikban annak ellenére, hogy odahaza megélhetési gondokkal küzdenek. Az iskolákba eljuttatott felhívásra az osztályfőnökök közvetítésével 32 kérelem érkezett, ezeket a klubon belül jórészt pedagógusokból álló bizottság bírálta el. Amikor Ledóné dr. Darázsi Hajnalka ismertette a pályamunkákat, az érzékenyebb lelkületű rotarysok szeme nem maradt szárazon. Az egyik kislány azt írta, hogy az édesapját elveszítette, az anyukája is küzd a gyógyíthatatlan kórral, beteg a testvére is, és a tanuláson kívül gyerekként neki olyan dolgokat kell megoldania, amikbe egy felnőtt is belerokkanna. Egy másik diák pályázatában meg az szerepelt: ő a beteg, és nagyon szeretne egy hangszert magának, mert a muzsikálásban leli az örömét. Ám a családjának az anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy megkapja az áhított instrumentumot. Nos, a rotarysok jóvoltából most teljesülhet a vágya. Nemcsak ő, hanem tizennégy kortársa nyert a pályázaton, s a csongrádi iskolákban Gergely Ildikó és Losonczi Zoltán adta át a minap a gyerekeknek a humanitárius szervezet ajándékát.

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tegnap délelőtt jelent meg a rotarys küldöttség: Papp Zoltán, Beleon Zsoltné és Farkas Bálint, akiket szívélyesen fogadott az intézmény igazgatója, Bácskainé Fazekas Márta. A fél éve alakult klub összesen 230 ezer forintot adott át. Van, aki könyvutalványt, mások pénzadományt, jó néhányan pedig fél éven keresztül jelentősebb összegű anyagi támogatást kapnak. Ilyet ítéltek meg a szentesi gimnazistának, a 10. osztályos Stuhl Anikónak, aki azt mondta érdeklődésünkre: karácsony előtt sokat segít ez az ajándék. Szeretne majd befizetni az osztálykirándulásra, meg angol és német szótárt is szándékozik venni. Azt is elárulta Anikó, hogy az édesanyja is nagyon örült a rotarysok segítségének.

Az Árpádhalomról bejáró Ábrahám Adrienn is boldogan vette át a borítékot, s a pénzből biztosan vásárol magának egy magyar–latin szótárt. Polyák Zsuzsanna pedig angol nyelvvizsgára készül, s jól jön neki a támogatás. Örült a segítségnek Zsuzsa nővére is, aki egyben a gyámja is.