Szélessávú infrastruktúra épül ki a szentesi, a csongrádi kistérségben és Mindsz
Dátum: December 20, kedd, 16:28:10
Téma: Friss hírek...


Integrált szélessávú infrastruktúra épül ki a szentesi, a csongrádi kistérségben és Mindszenten - tájékoztatta a Promenad.hu-t Szirbik Imre, Szentes polgármestere.

Szentes Kistérség Többcélú Társulása – Csongrád Kistérség Többcélú Társulásával és Mindszent Város Önkormányzatával közösen - sikerrel pályázott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által meghirdetett Gazdasági Versenyképességi Operatív Program 4.4.2. sz. intézkedésére, melynek keretében integrált szélessávú infrastruktúra épül ki a szentesi, a csongrádi kistérségben és Mindszenten.

A szélessávú Internetre, IP alapú telefóniára és kábeltelevíziózásra is alkalmas optikai hálózat a legkisebb településeket is eléri, így csökkenti azok periférikus helyzetét, javítja gazdasági potenciáljukat, és hozzájárul az ott élők életminőségük javításához.

A program költségvetése 328 millió Ft, melyből 246 millió Ft-ot (75%-ot) finanszíroz a gazdasági tárca. A programot koordináló szentesi kistérség az önrész csökkentése érdekében a Belügyminisztériumhoz is pályázatot nyújtott be, így a 82 millió Ft saját erőből további 50 millió Ft nyerhető el.





A cikk tulajdonosa: PROMENAD.HU - a vidék hírportálja
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=31003