Szentesi ezüstérem

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-20 | Szélpál László

A legjelentősebb hazai utánpótlás fiú vízilabdatornán, a 20 éven aluliak részvételével rendezett Komjádi-kupában a címvédő Legrand-Szentesi VK a második helyen végzett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem kell szégyenkezniük a szentesieknek, akik remek szerepléssel egészen a fináléig jutottak a Komjádi-kupában. A döntőben az Újpest várt a címvédő Csongrád megyeiekre.

Újpest–Legrand-Szentesi VK 11–8 (4–0, 1–3, 2–3, 4–2)
Komjádi-kupa, döntő. Budapest, Komjádi-uszoda, 200 néző. Vezette: Kosztolánczy, Juhász Gy.
Szentes: Mátyás – Józsa 1, Gábor, Döbrössy, Juhász Zs. 1, Szabó T., NÉMETH P. 4. Csere: Jaksa 1, Papp 1, Hegedűs, Her-czeg, Sipos (kapus). Edző: Berki András.

Tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt a kupa sorsa, az indiszponáltan kezdő Szentes összes hibáját könyörtelenül kihasználták a lila-fehérek. Különösen a Kurca partjáról a nyáron az újpestiekhez igazolt Somogyi Balázs volt elemében, ötször is betalált volt csapattársai kapujába. Németh Dánielék mindent elkövettek a felzárkózás érdekében, a harmadik negyed végére fel is jöttek 7–6-ra, de mert a kapusok gyenge napot fogtak ki, ezúttal meg kellett elégedniük a második hellyel.

– Megérdemelten nyert az Újpest, ennek ellenére csak gratulálni tudok a srácoknak – nyilatkozta Berki András edző, aki 1989-ben tagja volt annak a szentesi együttesnek, amely először nyert Komjádi-kupát. – A finálét leszámítva végig kiegyensúlyozottan, stabilan pólóztunk. Nagy dolognak tartom az ezüstérmet.