Negyedszer segít inkognitóban
 Vállalkozói ajándék beteg gyerekeknek Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-20 | Balázsi Irén

Százötven beteg gyermeknek szerzett örömet egy szentesi vállalkozó, aki negyedik alkalommal jótékonykodott a karácsonyi ünnepek alkalmából. Ombódi Csilla művészeti vezető hálás a nevének elhallgatását kérő üzletembernek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ombódi Csilla és Kézsmárkiné Piti Irén is segített az ajándékosztásnál Fotó: Vidovics Ferenc
Zárt ajtók mögött szervezett ünnepséget az elmúlt három évben a szentesi Rigó Alajos nevét viselő oktatási intézmény sérült gyermekeinek két pedagógus egy üzletemberrel összefogva. Hármas kapcsolatnak nevezte a minap már negyedik alkalommal megrendezett humanitárius akciót Ombódi Csilla, aki a közismert Seress-formációnak és a Színkör Művészeti Alapítványnak is a vezetője. A másik „láncszem" Kézsmárkiné Piti Irén tanár, egyben a Jó Úton Lóháton nevű alapítvány vezetője. Ő lovas terápiát alkalmaz a Rigó Alajos Általános Iskola diákjai körében annak a vállalkozónak tanyáján, aki immár negyedik éve anyagi támogatást is ad annak érdekében, hogy emlékezetes legyen a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonya. A Tóth József Színházteremben eddig minden évben a Seress-formáció adott feledhetetlen ünnepi műsort a nehéz sorsú fiataloknak, akik szeretetcsomagot is kaptak a vállalkozó jóvoltából.

A karácsonyi gálára most százötven diáknak szólt a meghívás, ám a Pom-Pom együttes a produkcióját telt házas közönség előtt mutatta be a színházteremben. Sok szülő is elment ugyanis a jótékonysági rendezvényre, ahol Ombódi Csilla alsó tagozatos növendékei is szerepeltek. Ők is segítettek kiosztani a csomagot a hátrányos helyzetű társaiknak. Megható látványt nyújtott, amikor egészséges gyerek nyújtotta át sérült társának az üzletember pénzéből vásárolt ajándékokat. A vállalkozó 300 ezer forinttal támogatta a karácsonyi rendezvényt, s izgult, vajon milyen lesz a fogadtatás. A művészeti vezető szerint ritkaságnak számít a háttérből jótékonykodni úgy, hogy az illető szponzor beéri azzal: a gálán a széksorok között ülve meglátja a gyerekek mosolyát, amit az ünnepi műsor és az ajándék váltott ki belőlük.