Mégsem jön a befektető
 Kitörési pontokat hiányolt az ellenzék Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-17 | Balázsi Irén

Mégsem jön Szentesre az az amerikai befektető, aki az egykori úttörőházban korszerű szállodát akart kialakítani. A képviselő-testület tegnapi ülésén a város településfejlesztési koncepciójának vitájában az ellenzék azt kifogásolta, hogy az ő korábbi javaslataikkal hozakodott most elő a szakbizottság.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kihirdették tegnap a szentesi képviselő-testület ülésének elején a karácsonyi kirakatverseny eredményét. A főtéren felállított hóemberen elhelyezett ládába több mint háromezer szavazat került. A kirakatversenyt a Rákóczi utcai Ági virág- és ajándékbolt nyerte, második lett a Kossuth utcai Jutka virágüzlet, míg harmadik helyezést ért el a szintén főutcai gyógynövény- és reformélelmiszer-áruda, utóbbi a pénzjutalmat a Horváth Mihály utcai gondozási központnak ajánlotta fel.
Korábban szó volt arról, hogy a ligetben, az egykori úttörőházat szállodává alakítják. A jobboldali Rébeli Sz. Tamás még a napirend tárgyalása előtt kérdezte, hol tart az ügy. Szirbik Imre polgármester elmondta: a befektető visszavonta az ajánlatát, a várost sem anyagi, sem erkölcsi veszteség nem érte.

Szentes településfejlesztési koncepciójának kiegészítését javasolta a városrendezési bizottság. Baranyi Imre elnök kérte, vegyék be a tervekbe a felsőpárti városrész összekötését a csongrádi úttal, vagy a Kurca Kiss Zsigmond utcai hídjának a korszerűsítését. Rébeli Sz. Tamás szerint az ő azonos indítványukat a polgármester ötletbörzének nevezte akkor. A jobboldal képviselője, Dongó László azt szorgalmazta: a Kurca védelme is kapjon helyet a koncepcióban, hídjának modernizálása pedig a sürgető feladatok között szerepeljen. Az ellenzéki Kálmán János a „kitörési pontokat" hiányolta az anyagból, akárcsak képviselőtársa,

Gyenes Ágota, aki szerint a szentesi termálvízre lehetne építeni. Hozzátette: ha ezt kihasználnák, akkor lenne pénz a híd korszerűsítésére és egyéb fejlesztésekre is. Szirbik az észrevételekre úgy reagált: ennél az előterjesztésnél „szárnyalhat a fantázia", a költségvetés készítésekor ellenben a realitásokat kell figyelembe venni. Ha a településfejlesztési koncepciót elfogadják majd, az nem jelenti azt, hogy abból minden már a következő évben megvalósul.