Januárban nyílik a kongresszusi központ
 Megkezdődött a volt megyeháza műszaki átadása Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-17 | Balázsi Irén

Az utolsó simításokat végzik a kivitelezők a szentesi volt vármegyeházán, amelynek műszaki átadása a napokban zajlik. A tervek szerint januárban, a magyar kultúra napja alkalmából megnyílik a konferencia-központ.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megkezdődött a visszaszámlálás a vármegyeházán. Fotó: Karnok Csaba
A végéhez közeledik a szentesi egykori megyeháza felújítása, amely tavaly októberben kezdődött. A közel egymilliárd forintos beruházás keretében a pincétől a padlásig mindent korszerűsítettek a közbeszerzési pályázatot elnyert Délépítő Rt. szakiparosai. A járókelők már nézegetik a korhűen helyreállított homlokzatot, a napokban felszerelt világítótesteket, belül pedig megkezdődött a műszaki átadás. Szirbik Imre polgármester lapunk érdeklődésére arról is tájékoztatott, hogy lassan megkezdődhet a ház bizonyos részeinek a használatbavétele. Hozzátette: legjobb állapotban a Koszta József Múzeum folyosói vannak. De még ott is ki kell építeni a biztonsági hálózatot, és szükség van a világítási rendszer átalakítására, a tárlók elhelyezésére annak érdekében, hogy március közepe táján megnyíljanak az első kiállítások.

A főtérre néző egykori bálteremben és a szomszédos helyiségekben lesz a kongresszusi központ. Ezt az eredeti terveknek megfelelően szeretnék januárban, a magyar kultúra napja tiszteletére felavatni. Ehhez az építőknek még sokat kell dolgozniuk, ám a polgármester bízik abban, hogy a most megkezdett műszaki átadás után felgyorsul e folyamat, és határidőre befejeződik a beruházás. Már szállítják a bútorokat, a hang- és videotechnikai eszközöket. Azt szeretnék elérni, hogy ha valaki feláll majd az előadói pulpitusra, ugyanolyan kiszolgálásban legyen része, mint Európa bármelyik kongresszusi központjában.