A Szentes a Fradit fogadja, a Szeged Szolnokon pólózik
 Meglepetésre készülnek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-16 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben az idei utolsó fordulóra kerül sor holnap este. A negyedik helyen álló Szeged Beton VE Szolnokon ugrik vízbe, míg a Legrand-Szentesi VK a LEN-kupában érdekelt FTC-t látja vendégül. Mindkét meccs 18 órakor kezdődik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hosnyánszky a Beton egyetlen válogatottja. Fotó: Schmidt Andrea
Téved, aki azt hiszi, hogy a Szegedre könnyű mérkőzés vár Szolnokon. Erről szó nincs, ugyanis a hazaiak már hét pontot gyűjtöttek a pontvadászatban.

– Amióta edzősködöm, nem a legkellemesebb emlékeket őrzöm a szolnoki találkozókról – árulta el Gyöngyösi András, a Beton edzője. – A Damjanich-uszodában már kaptam ki a Fradival, egy évvel ezelőtt pedig a Szegeddel pedig csak 6–6-ot értünk el. Azon leszünk, hogy még egyszer ne okozzunk kellemetlen meglepetést az értünk szorítóknak. A jó szereplésünk alapja a megfelelő védekezés, azt kell elérnünk, hogy ne kapjunk négy gólnál többet. Az edzéseken úgy vettem észre, a srácok túltették magukat a Dinamo Moszkvától elszenvedett kupakiesésen, most már kizárólag a bajnokságra koncentrálunk. Céljaink elérése érdekében Szolnokon kötelező győznünk!

A másik megyei csapatra, a Szentesre is nehéz 4x8 perc vár. A LEN-kupában a nyolc közé jutott, ott a görög Panioniosz ellen is továbbjutási eséllyel bíró FTC ellen kell(ene) meglepetést okozni.
– A zöld-fehéreknél rengeteg az egyénileg jól képzett pólós, és Bíró Attila edzőt is az egyik legfelkészültebb hazai trénernek tartom – jelentette ki Berki András, a Legrand szakvezetője. – Ezzel együtt, ha minden játékosom a tudása legjavát nyújtja, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy pontot otthon tartsunk.

Sok múlik azon is, hogy a Komjádi-kupában előző nap milyen eredményt ér el a Szentes.
– A Vasas elleni negyeddöntőben 8–6-ra nyertünk, pénteken megint Pestre utazunk, a Domino-BHSE elleni elődöntőre. Címvédőként természetesen győzni szeretnénk, ha ez sikerül, akkor hihetetlenül fel lesznek dobódva a fiatalok. Ebben az esetben a Fradira is nehéz pillanatok várhatnak, még úgy is, hogy egyik legjobbunknak, Juhász Zsoltnak a hát- és a nyakizma is fáj, alig tudja mozgatni.


Hosnyánszky, a sprinter

A magyar férfi vízilabda-válogatott jövő nyáron a belgrádi Európa-bajnokságon szerepel. Kemény Dénes szövetségi kapitány a montreali világbajnokság után először – a légiósok felmentést kaptak – ennek a hétnek az első két napján, Balatonfüreden tartott edzéseket legjobbjainknak. A keretben ott volt a Szeged Beton VE kiválósága, Hosnyánszky Norbert is.
– Ez a két nap amolyan felvezető volt a vasárnaptól csütörtökig tartó, a németek és a szlovákok elleni kétkapus gyakorlásokra – mondta a pólós. – Gyakoroltuk a fórokat védekezésben, támadásban, valamint a kapitány lemérte, milyen eredményre vagyunk képesek 100 m-en. Én 57 másodpercet repesztettem, ezzel pedig a legjobbak között végeztem.