Bravúr lenne az ezüstérem

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-14 | Szélpál László

A női vízilabda OB I középszakaszában a harmadik helyről tért téli pihenőre a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK. Kocsis István edző szerint bravúrral a bajnoki finálé is elérhető.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Huszka Zsuzsanna (fehér sapkában) teljesítményével elégedett volt edzője. Fotó: Vidovics Ferenc
A legutóbbi bajnokságban a Hungerit-Szentesi VK bekerült a döntőbe, ott viszont nagy csatában alulmaradt a sorozatban ötödik elsőségét elkönyvelő Dunaújvárosi Főiskolával szemben. A remek eredmény után váratlanul érte a klubvezetést, a csapatot, valamint a szurkolókat, hogy Kozák László edző a távozás mellett döntött. Utódja az a Kocsis István lett, aki addig még soha nem foglalkozott lányokkal, a Szentesi VK utánpótlás fiú gárdáját irányította.

– Váratlanul ért a megkeresés, nem gondoltam volna, hogy én leszek Kozák Laci utódja – elevenítette fel a közös munka kezdetét az új szakvezető. – Úgy terveztem, ha majd lehetőségem nyílik rá, akkor a fiú szakágban lépek egyet felfelé. Az élet, jobban mondva a Beleon Zsolt vezette elnökség azonban közbeszólt. Mindenesetre jólesett a felkérés, amire természetesen igent mondtam.

A trénerben volt egy kis félsz, más irányú szakmai munkát igényel a női pólósokkal dolgozni, mint a fiúkkal. És az is benne volt a pakliban, hogy esetleg nem fogadják el a lányok.
– Szerencsémre Szremkó Krisztinát jól ismertem, ő rengeteget segített a beilleszkedésben – folytatta a tréner. – Az elmúlt fél év tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy harmonikus kapcsolat alakult ki köztem és a lányok között. Azt persze nem állítom, hogy ne lettek voltak időközönként súrlódások, de mivel demokratikus párti vagyok, minden problémát sikerült kezelni, megoldani.

A Szentes eddig a papírformának megfelelően szerepelt, az alapszakaszban öt magabiztos győzelem mellett vereséget szenvedett a címvédő Dunaújvárostól, valamint a nyáron hihetetlenül megerősödött legutóbbi bronzérmes Domino-BHSE-től. A legjobb négy együttessel folytatódó középszakasz első felvonásában az előbb említett két csapattól megint nem sikerült pontot szerezniük Huszka Zsuzsannáéknak, viszont a BVSC ellen idegenben is nyertek.

– Amikor kineveztek vezetőedzőnek, még nem tudtam, hogy a Domino milyen erős lesz. Öt világbajnok szerepel Györe Lajos kollégám gárdájában, és a Dunaújváros is nagyon erős. A dobogó mindenképpen áll a számunkra, de még a második helyről sem mondtunk le. Úgy néz ki, a fővárosi telefonosokat nem lehet majd megelőzni, viszont egy nagyszerű felkészüléssel, némi szerencsével az Újváros talán verhető.

Legalábbis az eddig játszott két mérkőzés alapján az a véleményem, hogy tudásban a Mihók-csapat sokkal közelebb áll hozzánk, mint a Domino. A február 25-én folytatódó bajnokságban már rendelkezésünkre áll az Egyesült Államokból hazatérő Győri Eszter is, arról nem is beszélve, hogy a Dunaújvárostól elszenvedett kétgólos vereségünknél a beteg Tóth Andrea nem is játszhatott. Összefoglalva az elmúlt fél évet: elégedett vagyok a csapattal, a lányok hozzáállásával. Időnként persze akadtak hullámvölgyek – ez is azt mutatja, van még mit javulnunk.


Mestermérleg a lányokról

Kocsis István vezetőedző a következőképpen értékelte játékosai őszi produkcióját:
– A csapatból Szremkó Krisztina és Molnár Anett nyújtotta a legjobb teljesítményt; Tóth Andreától az igazán fontos meccseken többet várok; Sipos Edit védőmunkája jó volt, gólszerzésben több kell; Aleksandra Dunderskivel erősödtünk, de lehetne rámenősebb is; Dijana Berak egyelőre még nem találta meg a helyét, több van benne; Huszka Zsuzsannától amit kértem, azt maradéktalanul teljesítette, elégedett vagyok vele; Döme Nóra a szezon eleji bizonytalanság után jól védett; a többi fiatal, Brezovai Dorottya, Szabó Xénia, Hevesi Anita, Pengő Brigitta és a két Dalmády, Szandra és Petra, amikor szóhoz jutottak, megállták a helyüket.