Átadták a buszpályaudvart
 Százötvenmilliós beruházás Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-09 | Blahó Gabriella

A Tisza Volán költségén épült újjá a szentesi buszpályaudvar, amely az egyik legkorszerűbb a térségben. Az utazók hetek óta használják már az állomást, amelyet hivatalosan tegnap adtak át.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sokan voltak kíváncsiak az átadásra. Naponta kétszáz járat indul Szentesről. Fotó: Vidovics Ferenc
A magyar kormány ebben az évben 10 milliárd forintot adott a közlekedési társaságoknak fejlesztésre, ebből 9 milliárdot fordíthattak a buszpark korszerűsítésére, karbantartására. A fennmaradó egymilliárd forint egyedi helyzetek megoldására szolgált, de még ebből sem részesedett a szegedi székhelyű Tisza Volán Rt. – a szentesi pályaudvart teljes egészében saját költségén, 150 millió forintból újította fel.

A tegnapi avatási ünnepségen a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára is részt vett. Molnár Albert elmondta, a cég sikeres működése fényesen bizonyítja, hogy a tömegközlekedés olyan igény, amelyet színvonalasan kiszolgálni megfelelő befektetés.

Szirbik Imre polgármester örömmel üdvözölte a felújítást, mondván, az ide busszal érkezők magáról a városról először a közlekedési csomópont alapján kapnak képet. A felújított pályaudvar láttán mindenki biztos lehet benne, hogy Szentes rendezett, vendégváró település.

A csongrádi pályaudvar felújítása után Szentes következett, legközelebb pedig Hódmezővásárhelyen avat a Tisza Volán – mondta Szeri István, a cég vezérigazgatója. Szegedre 12 milliárd forintot fog költeni a részvénytársaság, a beruházás nyilván saját költségből nem valósulhat meg – nem így Szentesen. – Természetes igény a kényelmes, gyors és a tiszta autóbuszok mellett a korszerű pályaudvar – fogalmazta meg Szeri –, a szentesi felújítás tehát egy fontos állomás. A városból kétszáz járat indul a környékbeli falvakba naponta, s hat-nyolcezer ember utazik a buszokon.