Ráz az új szentesi körforgalom
 A Tesco ígérete szerint januárra készül el a parkoló is

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-08 |

A Csongrádi úton közlekedők a körforgalomban minden alkalommal zökkennek egyet. A Tesco bejáratánál épült út még teljesen nem készült el. Az áruházlánc azt ígéri: a nyitáskor akadálymentes lesz a közlekedés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Három centiméteres a szintkülönbség, zökkennek a kocsik. Fotó: Tésik Attila
A Tesco könnyű megközelítését szolgálja majd az a körforgalom, melyet az áruházlánc épít a Szentesről kivezető Csongrádi úton. Olvasóink észrevétele szerint a körforgalom egyáltalán nem megfelelő: az autók az úton lévő régi aszfalt és a körforgalomban lefektetett új burkolat közötti két-három centiméteres szintkülönbségen rendszerint zökkennek egyet.

Ilyen körülmények között még akkor is kényelmetlen a közlekedés, ha a megengedett sebességgel hajtanak bele a körforgalomba. Az autósok tapasztalata szerint esős időben három-négy négyzetméteren áll a víz a felületen, ez szintén zavarja a haladást.

– A város kezelésében lévő Csongrádi úton most a Tesco építi a körforgalmat, mely még nem készült el – közölte lapunkkal Lajos István. A városháza műszaki osztályának tanácsosa azt is elmondta, az áruházlánc csak akkor kapja meg az útra vonatkozó használatba vételi engedélyt, ha a közlekedésfelügyelet szigorú szempontjai szerint is megfelelő módon építette meg az utat, melynek műszaki átadása még nem zajlott le.

A Tesco szóvivője, Danks Emese azt mondta, hogy az áruház átadásának időpontjában, a következő év első hónapjában mind a körforgalom, mind a parkoló kifogástalan állapotban lesz. Addig pedig kérik az arra haladó autósok türelmét.