A Hungerit-Szentes kikapcsolta a Turbót

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-05 | Imre Péter

A Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata az esélyeknek megfelelően idegenben is nyerni tudott (10–8-ra) a BVSC ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
BVSC-Turbo–Hungerit-TopCop 8–10 (2–5, 2–3, 2–1, 2–1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, az 1–4. helyért. Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző. Vezette: Petik, Madarasi.
BVSC: Szilágyi – Hári 1, Bodor, Takács O. 2, Gruber, HÖNIG 2, Csavajda 1. Csere: Márki, Hegedűs 1, Ráski, Dolnay, Tomaszewski 1, Hettig. Edző: Dolnay Ottó Tamás.
Szentes: BREZOVAI – SIPOS 1, Huszka 2, MOLNÁR A. 4, SZREMKÓ 2, Tóth I. A. 1, Dunderski. Csere: Dalmády Sz., Berak, Szabó X., Hevesi, Dalmády P. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 11/4. Ötméteresből: 3/1, ill. –.
Kipontozódott: Dunderski (28. p.), Takács O. (28. p.), Tóth I. A. (30.).

A bajnokság alapszakaszában 13–8-ra verte a Szentes a BVSC-t, így az 1–4. helyért folyó etapban is jó esélye volt a sikerre. Annak ellenére, hogy a kapus Döme Nóra vállsérülés miatt nem vállalhatta a szereplést, Brezovai Dorottya viszont elsőrangúan helyettesítette őt.

Az első negyedben a megbeszéltek alapján pólóztak a vendégek, jól védekeztek, labdát szereztek és a lefordulásokból rendre eredményesek voltak. Az első szentesi gólt Huszka szerezte előnyből, majd Molnár és Szremkó is kipúpozta hazai hálót, ezt követően előnyből és ötméteresből lopózott közelebb a BVSC, 2–4. Következett egy újabb büntető, de Takács próbálkozását Brezovai hárította. A játékrész végeredményét Tóth I. Andrea állította be. A második negyedben tovább nőtt a két együttes között a különbség, a térfélcserekor már 4–8 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó két játékrészben – a kicsit kiengedett, a tempóból visszavett Hungerit ellen – faragott a hátrányból a BVSC, de Turbo-teljesítmény többre nem volt elég az esélyesebb Csongrádi megyei alakulattal szemben. A vendégek visszaesesének az egyik oka az, hogy, míg a találkozó első felében jól használták ki emberelőnyös lehetőségeiket, azt követően már ebben a kategóriában nem bizonyultak elég hatékonynak – a megítélt tizenegyből négyet értékesítettek. Molnár Anett azonban konzekvens volt, minden negyedben betalált egyszer-egyszer.

A Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK keretére két hét levezetés, majd pihenő vár, a felkészülést január elején kezdi meg a gárda, a középszakasz következő meccsét pedig február 25-én játssza Dunaújvárosban.

Kocsis István: – Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyertünk, bár csapatom – az első két negyed produkciójával – nagyobb különbségű sikerre is képes lett volna.

A másik mérkőzésen: Dunaújváros–Domino-BHSE 7–11 (3–2, 0–4, 2–3, 2–2)

A bajnokság állása

1. Domino-BHSE 6 6 – – 90 – 41 12
2. Dunaújváros 6 4 – 2 78 – 53 8
3. Hungerit-Szentes 6 2 – 4 52 – 60 4
4. BVSC 6 – – 6 39 – 105 0

Az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények beszámítanak.