Elmaradt a nagy csata a megyei rangadón

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-05 | Szélpál László

Hiába rendelkezett a Szeged nyolc, a Szentes négy ponttal, a hazaiak nem mehettek biztosra. Pedig a Beton játékoskerete jóval erősebb, mint a Legrandé, más célokért is küzd, mivel azonban megyei rangadóról van szó, az elmúlt esztendők egymás elleni presztízsmérkőzései bebizonyították, ez semmit sem ér.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szeged Beton VE–Legrand-Szentes 12–5 (5–1, 1–0, 3–3, 3–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 250 néző. Vezette: Vojvoda, Fekete.
Szeged: BARÁT – MÉSZÁROS 2, KÁDÁR 2, Komlósi, Tóth L., Hosnyánszky 1, LEHMANN 3. Csere: ÉLES 2, Varga P., VUKANICS, Molnár P., Munkácsy 1, Szabó Z. 1. Edző: Gyöngyösi András.
Szentes: HORVÁTH T. – Torday 1, Plézer, Juhász Zs. 1, Vígh, SZABÓ N. 2, Németh D. 1. Csere: Gábor, Papp, Szabó T. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 10/3.

Molnár győzelmet ünnepelhetett. Fotó: Gyenes Kálmán
Hiába rendelkezett a Szeged nyolc, a Szentes négy ponttal, a hazaiak nem mehettek biztosra. Pedig a Beton játékoskerete jóval erősebb, mint a Legrandé, más célokért is küzd, mivel azonban megyei rangadóról van szó, az elmúlt esztendők egymás elleni presztízsmérkőzései bebizonyították, ez semmit sem ér.

– Ezúttal nem érzem a csapatban a meglepetést, de néhányszor előfordult már, hogy tévedtem – mondta sejtelmesen Beleon Zsolt szentesi klubelnök. A szegediek elnökségének tagja, Molnár László kemény, brusztos meccsen négygólos győzelemben reménykedett, biztos hazai győzelemből.

Lehmann triplája

A Szentesről érkezett szurkolók, ahogy azt már a két gárda korábbi meccsein is bizonyították, most is remek hangulatot varázsoltak a sátor alá. A vezetést a 251. élvonalbeli meccsét játszó Lehmann szerezte meg a Szegednek, amit a másik oldalon a juniorválogatott Németh szintén előnyből egyenlített ki. Négy perc játék után kevesen gondolták volna, hogy közel 18 perces szentesi gólszünet veszi kezdetét. Pedig így történt, a vendégek képtelenek voltak mit kezdeni a hazaiak zónavédekezésével. Csak a távoli kísérletezés maradt számukra, ezeket a remek formában védő Barát könnyedén hárította. Szentesi „kollégájának", Horváthnak nem volt ilyen szerencséje a lövésekkel, az első negyedben Lehmann még kétszer betalált, és az elmúlt évadban az olasz Florentiában légióskodó duó, a Kádár, Hosnyánszky páros is szerzett egy-egy gólt, 5–1. „Kicsivel nagyobb ellenállásra számítottam, remélem, a folytatásban összekapják magukat a fiúk" – jegyezte meg Beleon Zsolt.

Éles: bombagól és baki

A védekezésben tényleg sikerült is rendezni a sorokat, Horváth Tamás nagyon feljavult, de támadásban még inkább harmatossá váltak a látogatók. Úgy eltelt a második negyed, hogy szinte esélyük sem volt a gólszerzésre. Ez természetesen dicséri a szegedieket, ellenben elmarasztalja a szentesieket. Ami azt illeti a házigazdák sem lehettek büszkék az ekkor szerzett találataikra, hiszen Éles bombájával csak eggyel toldották meg a korábbi ötöst, mégsem illeti dicséret a 23 éves nehéztüzért, mert senkitől sem zavartatva, négy lóba után három méterről a felső lécre küldte a labdát, 6–1. Nem is hagyta ezt kommentár nélkül Molnár László: „Vilinek be kellett volna dobnia... Ezzel együtt az eredménnyel elégedett vagyok, az első negyed pazar volt, a védekezésünk pedig elsőrangú".

Bizonyítottak a fiatalok

A fordulás után összekapta magát a Szentes, a meccset betegen vállaló Torday 18 perc után újra örömet tudott okozni a csapatukat elkísérő rendkívül lelkes, sportszerű szurkolóknak. Éles és Kádár lövését szemmel is nehéz lett volna követni, hát még védeni, nem is sikerült ez Horváthnak, aztán a negyed eredményes fórkihasználásokkal (Juhász Zs. és Szabó N. ott, Mészáros itt) zárult, 9–4. A magabiztos vezetés tudatában Gyöngyösi edző a fiataloknak is lehetőséget adott a záró felvonásban, akik éltek is vele: a 21 éves Munkácsy mellett a 18 esztendős Szabó Zoltán is feliratkozott a gólszerzők közé. És hogy ne maradjon a megyei összecsapás klasszikus centergól nélkül sem, arról pedig Szabó Nándor csodás mozdulattal gondoskodott, 12–5.

Gyöngyösi András: – Örülök, hogy a megyei rangadón kijött a csapatok közötti tudásbeli különbség.
Berki András: – A várt nagy csata sajnos elmaradt. El kell ismerni, ezen a meccsen reális eredmény született.

További eredmények: Vasas–Pécs 12–9, BVSC–Szolnok 7–9, Domino-BHSE–OSC-Kaposvár 22–4, Neptun–Újpest 6–19, Eger–FTC 15–9.

A bajnokság állása

1. Domino 7 7 – – 110 – 56 14
2. Vasas 7 6 – 1 95 – 53 12
3. Eger 7 6 – 1 107 – 70 12
4. Szeged 7 5 – 2 85 – 51 10
5. Újpest 7 5 – 2 80 – 63 10
6. FTC 7 4 – 3 77 – 55 8
7. Szolnok 7 3 1 3 66 – 75 7
8. Szentes 7 2 – 5 51 – 79 4
9. BVSC 7 1 – 6 57 – 75 2
10. Pécs 6 1 – 5 41 – 68 2
11. OSC-Kaposvár 6 – 1 5 50 – 89 1
12. Neptun 7 – – 7 44 – 129 0