Egyelőre a Szentesnél jobb csapat a Domino-BHSE
 A fordulásig partiban voltak a hungeritesek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-28 | Szélpál László

A vízilabda OB I második szakaszában csak megszorongatni tudta a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK az aranyérem legnagyobb várományosát, a Domino-BHSE-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Top Cop–Domino-BHSE 6–11 (1–3, 4–3, 0–3, 1–2)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, 1–4. helyért. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Dodog, Fekete.
Szentes: DÖME – Sipos 2, Huszka, MOLNÁR A. 3, SZREMKÓ 1, Dunderski, Berak. Csere: Szabó X., Dalmády Sz., Hevesi. Edző: Kocsis István.
Domino: DR. HORVÁTH P. – Péteri, PELLE 6, Tóth I. 1, Valkay Á. 1, Kiss A., Bujka V. 1. Csere: Beck, Tomaskovics, Tóth L. 1, Ipacs, Porvay 1. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/1. Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.

Nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót a hazaiak, akiknél Tóth Andrea betegség miatt nem vállalhatta a játékot. Előző nap az Eger ellen ugyan játszott, de úgy látszik, túl korán tért vissza.

Pelle Anikó duplájával hamar magához ragadta a vezetést a Domino, de Szremkó Krisztina szépségdíjas centertalálatával érkezett a hazai szépítés. Ez meghozta a szentesiek vállalkozó kedvét, ugyanis a második negyed közepén Molnár Anett két, valamint Sipos Edit egy góljával 4–4-nél utolérték a fővárosiakat. Pellével azonban nem bírtak, Montreal világbajnoka a 13. percben már az ötödik gólját jegyezte. Erre Sipos még válaszolt, de a folytatásban egyre inkább tudott élni lefordulásaival a BHSE. A harmadik nyolc perc végén már 5–9 állt az eredményjelzőn.

Mindent megtettek a házigazdák, hogy kozmetikázzanak az eredményen, ebből a szempontból nem jött jól Sipos elhibázott büntetője, pláne úgy nem, hogy a másik oldalon Bujka bevette az egyébként jól védő Döme Nóra kapuját. Így lett 6–9 helyett 5–10. A végén Molnár A. és Pelle gólváltása pontot tett a csata végére, 6–11. A látottak alapján a Domino győzelme teljesen megérdemelt, a gólkülönbség viszont némileg túlzott.
Kocsis István: – Gratulálok a Honvéd csapatának a győzelméhez.
A másik mérkőzésen: Dunaújvárosi Főiskola–BVSC 15–4.

A bajnokság állása
1. Domino-BHSE 5 5 – – 79 – 34 10
2. Dunaújváros 5 4 – 1 71 – 42 8
3. Szentes 5 1 – 4 42 – 52 2
4. BVSC 5 – – 5 31 – 95

Az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények beszámítanak.


Szremkón nem múlt

A népszerű „Szuszi" ugyan csak egy gólt szerzett a Domino ellen, de az igazi mestermunka volt: a vízről húzta a kapuba a labdát. Emellett kiharcolt öt emberelőnyt, valamint három büntetőt. Szinte tarthatatlan volt. Ő volt a csapat legjobbja.