Füstmérgezésben halt meg a nagymágocsi Andrea
 A rosszul felszerelt vízmelegítő okozta a tragédiát

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-28 | Blahó Gabriella

Feltehetően füstmérgezés miatt halt meg szombat délután egy tizenhat esztendős lány Nagymágocson. Édesapja a fürdőszobában talált rá Andreára, akinek életét a mentők sem tudták megmenteni. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az utcabeli gyerekeket megdöbbentette Andrea halála. Fotó: Blahó Gabriella
Tapodi Andrea szombaton délután fürödni készült, magára zárta az ajtót. Később édesapja sokallta, hogy még mindig nem jön ki onnan: előbb kopogott, majd betörte az ajtót. Akkor talált rá a földön fekvő lányra. Andrea életét a szentesi mentők háromnegyed órán át próbálták megmenteni, az újraélesztés azonban nem sikerült.

A rendőrségi nyomozás eddigi adatai szerint a fürdőszobában a vízmelegítőt szabálytalanul szerelték fel, a készülék hibás működése okozhatta a szén-monoxid arányának növekedését a fürdőszobában, mely végül a fiatal lány halálához vezetett.

A Petőfi utcaiak megdöbbenve állnak a tragédia előtt. A szomszédban lakók azonnal segítséget hívtak, amikor kiderült, hogy baj történt. Kovács József és ismerőse telefonált a rendőrségnek és a mentőknek, miután kiderült, hogy a lány apja a tragédia láttán teljes kétségbeesésbe zuhant, és képtelen volt bármit is tenni.

Előbb a faluból akartak háziorvost hívni – mondja Kovácsné Tímea. De egyik itteni orvos sem tudott eljönni. Egyik lánya, a tizenhárom esztendős Vivien azt mondja, apukája a telefonfülkéhez rohant, és úgy hívta ki a rendőrséget, a barátja a mentőket. A gyerekeket, beterelték a házba, de az ablakból láttak mindent. A közelben lakó Magyar Alexandra azt mondja, szombat éjszaka együtt aludtak, úgy megijedtek. Testvére, Zoltán hozzáteszi: náluk ilyesmi nem fordulhat elő, mert a szülei éppen két hete tisztították ki otthon a kályhát.

Az utcabeli gyerekek úgy tudják, Andinak két hete halt meg a nagymamája, aki előtte sokáig kórházban volt. Csak fél éve lakott az apjánál, de majdnem mindent ő csinált otthon, vezette a háztartást, rendben tartotta a kertet. Az édesanyját nem látták eddig az utcában, azt hallották, szellemileg sérült, és ezért ő is kórházban van. Andi az apja mellett ezért tizenhat évesen nagy feladatokat kapott, s emellett természetesen tanult: a szentesi Zsoldos szakközépiskolában, mert eladó szeretett volna lenni.

A lányok észrevették, hogy az utóbbi időben Andi nagyon megszépült, lehet, hogy azért, mert szerelmes lett. Nem olyan régen mondta is, járni fog egy fiúval, aki tetszik neki. Most aztán mindennek vége – mondják szomorúan.

A Petőfi utca 42. szám alatt ottjártunkkor nyilván nem volt otthon az édesapa. Senki sem nyitott ajtót.

A lány halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.