Olimpiai bajnokok Csongrád megyében

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-25 | Szélpál László

A hét végén alaposan el lesznek foglalva a Csongrád megyei élvonalbeli vízilabdacsapatok: a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női, a Legrand-Szentesi VK férfigárdája kétszer is vízbe ugrik OB I-es találkozón, a Szeged Beton VE pedig ma délután a világ egyik legjobb csapatát, a Domino-BHSE-t fogadja az újszegedi sportuszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
November 13-án kellett volna lejátszani a Hungerit-Top Cop–Eger mérkőzést az OB I alapszakaszának befejező fordulójában. A vendégek több játékosa azonban lebetegedett, így elmaradt a találkozó. Ezt pótolják a felek ma 17 órától a ligeti uszodában.

– Nem megbántva a hevesieket, de edzésnek fogjuk fel a meccset – jelentette ki Kocsis István a szentesiek edzője. – Igaz, még nincs százszázalékos állapotban a legutóbbi mérkőzést betegség miatt kihagyó Tóth Andrea, de már ő is ott lesz a vízben.

Másnap viszont igazi rangadó vár Szremkóékra, szintén a hazai környezetben fogadják a listavezető Domino-BHSE-t. Az alapszakaszban a fővárosiak öt góllal (7–12) jobbnak bizonyultak, ezúttal is ők számítanak a találkozó esélyesének.

– Az október közepi csatában sokat hibáztunk, a lefordulásokat kíméletlenül kihasználta a Domino – emlékezett a tréner. – Ráadásul akkor az öt világbajnokból sem Kisteleki, sem pedig Tomaskovics nem játszott, most viszont ott lesznek a medencében. Egyet ígérhetek: nem adjuk olcsón a bőrünket.

A Legrand-Szentesi VK férficsapatára is két meccs vár a hét végén. Szombaton Szolnokon kísérlik meg Plézerék gyarapítani az eddigi négy pontjukat, vasárnap pedig a négy közé jutásról álmodozó Újpestet fogadják a ligeti uszodában. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik.

– A realitás azt mondatja velem, hogy egyik meccsen sem mi vagyunk az esélyesek – magyarázta Berki András edző. – A Szolnokkal nagyjából hasonló játékerőt képviselünk, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy riválisunk játszik otthon. Ezzel együtt képesnek tartom a fiúkat a bravúrra, ami a pontszerzést jelentené. Az Újpest nálam abba a kategóriába tartozik, mint eddigi ellenfeleink közül a Vasas és az Eger. Az olimpiai bajnok Varga Tamással és Székely Bulcsúval felálló lilák ellen már a tisztes helytállás is nagy tett lenne. Azért azt senki se gondolja, hogy olcsón adjuk a bőrünket.


Sztárcsapat

Ma 18.30-kor a Domino-BHSE-t fogadja OB I-es mérkőzésen a Szeged Beton VE. Igazi sztáralakulat, amelyben Benedek Tibor, Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Vári Attila, Biros Péter, Kiss Gergely és Gergely István nyert már olimpiát, világ- és Európa-bajnokságot. Utóbbi kivételével nem is egyet. Nincs még egy klubcsapat a földön, amelyben ennyi sztár szerepelne. Egyet azért ki lehet jelenteni: a Domino sem verhetetlen; az Euroliga vasárnapi nyitányán például a horvát Mladost Zagrebtől szenvedett vereséget (13–10). A Betonnak még egyszer sem sikerült pontot szereznie az évek óta címvédő, most is listavezető Honvédtól, igaz, a szeptember végén, Budapesten rendezett MK-bronzmeccsen csak 9–8-ra kaptak ki Komlósiék.