Parkoló lesz a romos ház helyén Szentesen
 Az önkormányzat rendbe teszi a belvárost

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-22 | Blahó Gabriella

Eltűnt a szentesi belváros egyik szégyenfoltja: Bocskay utca sarkán álló romos házat az önkormányzat nem sokkal azután bontatta le, hogy ott egy hajléktalanra leltünk. Az önkormányzat a rendezési tervnek megfelelően parkolót épít ezen a helyen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Bocskay utca környéke hamarosan megváltozik. Fotó: Blahó Gabriella
Szentes központjának átalakulása szemmel látható. A látványos változás jelei különösen a Bocskay utca környékén szembetűnők, ahol magántőkéből és önkormányzati pénzből épülnek különböző ingatlanok. Itt nyílik hamarosan egy szórakoztató komplexum, egy cukrászda, elérhető több étterem, a mozi és a városi sportcsarnok. A főutcával párhuzamos Jövendő utcán sorra épülnek hamarosan a parkolók. Az elbontott romos ház helyén az önkormányzat a Kossuth utcai forgalom csökkentése és a parkolóhelyek számának növelése érdekében szintén parkolót tervez – tájékoztatta lapunkat Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője. A környék magánházai számára, vagy a csarnokban tartott rendezvények idejére feltétlenül szükség van több parkolóra.

Mint azt korábban megírtuk, lapunk munkatársa mentőt hívott ahhoz a hajléktalan férfihoz, akit a romos házban rendkívül legyengült állapotban talált. A hajléktalan azelőtt mindannyiszor megtagadta, hogy kórházi ellátást kapjon, ekkor azonban beleegyezett, hogy a mentősök a sürgősségire szállítsák. Úgy tudjuk, a szentesi kórházban kiderült, hogy a férfi súlyos beteg, és a deszki szakkórházba került, ahol műtéttel próbálták megmenteni az életét, de nem sikerült: a férfi elhunyt. Kocsiné Takács Ildikó, a hajléktalansegítő központ vezetője ezzel a hírrel kapcsolatban azt mondta, a belvárosban különösen a hideg évszakban szükség volna egy nappali melegedőre. A jelenleg érvényes szabályok szerint senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy a hajléktalanszállón lakjon, ezért sokan tartózkodnak az utcán, a kapualjakban. Egy megfelelő kivitelű melegedő enyhítene a hajléktalanok helyzetén, és minden bizonnyal nem zavarná a belvárosban élőket.