Kupameccsek után bajnokik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-21 | Mádi József

A futsal NB I-ben a Legrand-Szentes ma 20 órától a Cső-Montage-t, a szegedi Első Beton pedig 19 órától a Kanárik együttesét fogadja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mindkét NB I-es megyei futsalgárda olyan Magyar Kupa-meccsen van túl, amely után maradt reális esélye a továbbjutásra. A Legrand-Szentes esetében ez több, mint sansz, hiszen Domaszéken a helyi Temesvári Hús ellen nyert 7–1-re. A szegedi Első Betonnál viszont pozitívum, mert a gödöllői 8–0-ás bajnoki kudarcot követően Csömörön kapott ki 5–3-ra.
Ezek után ma újabb NB I-es rangadók előtt állnak a megyeiek. A Legrand-Szenteshez a régen szebb napokat látott Cső-Montage (kezdés: 20 óra, Szentes, Dr. Papp László-sportcsarnok), Szegedre pedig a Kanárik csapata látogat ma (kezdés: 19 óra, újszegedi sportcsarnok).

– Egy újabb rangadó előtt állunk, hiszen hiába csak nyolcadik a Cső-Montage, a táblázaton elfoglalt helyezésük nem reális – nyilatkozta Koncz Zsolt, a Szentes játékos-trénere. – A Cső továbbra is bajnokesélyes az én szememben. Tudomásom szerint mindenki a rendelkezésemre áll, és így fegyelmezett játékkal folytatni tudjuk majd az eddigi hazai kiváló szériánkat. Fontos lesz, hogyan oldjuk meg a védekezést, majd abból a gyors kontráinkat.

– Szeretnénk feledtetni a gödöllői kisiklást, és ez részben már sikerült is a hétközi kupameccsen. Jó lenne még tovább javítani a formánkon, és a Kanárik eredményeit elnézve a legjobbat kell nyújtanunk. Hazai pályán csak a győzelem az elfogadható, remélem, emellett a hűséges szurkolókat több góllal is megörvendeztetjük – mondta Szabó Zsolt, az Első Beton trénere.

A szakember könnyű helyzetben van, hiszen valamennyi játékosára, így az eltiltását letöltő Ráczra is számíthat.

A futsal NB II-ben a ötödik fordulót rendezik. A párosítás: Universitas Szeged–Békéscsaba (újszegedi sportcsarnok, 20.30), Pécs–Első Beton II.-Fehér Trans (Pécs, 20), Fáklya SE–Debreceni Universitas (Törökszentmiklós, 19.30).