Szentes: megint kicsin múlott

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-21 | Szélpál László

A négy legjobb csapat részvételével megkezdődött a női vízilabda OB I második szakasza. A tartalékos Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK három negyeden át kiválóan helytállt a címvédő Dunaújváros ellen, de a hajrá a vendégeké volt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Top Cop–Dunaújváros 7–9 (1–1, 3–2, 2–4, 1–2)
Női OB I-es vízilabda-mérkőzés, az 1–4. helyért. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Godova, Tordai.
Szentes: DÖME – Sipos, Huszka 1, MOLNÁR A. 2, SZREMKÓ 1, DUNDERSKI 2, Berak 1. Csere: Szabó X. Edző: Kocsis István.
Dunaújváros: Brávik H. – Szűcs, Poszkoli, PRIMÁSZ, Brávik F., BUJKA 3, BENKŐ T. 4. Csere: BENKŐ N. 2. Edző: Mihók Attila.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 7/2. Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Dundenrski két gólt vágott. Fotó: Vidovics Ferenc
Azt persze tudták a szentesiek, hogy az Egyesült Államokban tanuló Győri Eszter nem lehet ott a medencében, de az mindenkit váratlanul ért, hogy Montreal világbajnoka, Tóth Andrea is hiányzik majd betegség miatt. Egy ilyen fontos rangadóról... Ennek ellenére a tartalékos hungeritesek az első két negyedben nagyon kitettek magukért. A lányok pontosan betartották a taktikai utasításokat, és ekkor még az átlövések is bejöttek.
A második negyed közepén 3–1-re vezettek, amikor fórhoz jutott a Szentes. Kocsis edző időt kért, tisztában volt vele, ha sikerülne három góllal elmenni, akkor nagy bajba kerülhet a címvédő. A labda azonban a kapufán csattant... De azért az előny fordulásig megmaradt, 4–3.

A térfélcsere után mindkét gárda rengeteg hibával játszott, hiába kerültek a felek sorozatban emberelőnybe, ezek rendre kimaradtak. Igaz, azt is lehet mondani, Döme kapus jól védett. Mindkét megközelítés igaz. De a hazaiak ekkor már nem tudták hátulról átlőni az újvárosi falat, megcsappant az önbizalom, kevés volt a vállalkozó szellem, a rossz kísérletekből pedig rendre lefordultak a vendégek, 6–7. A záró negyedben három góllal megléptek a vendégek, és bár Dunderski faragott a hátrányon, sem erő, sem pedig idő nem maradt az egyenlítésre, 7–9.

Kocsis István: – Gratulálok a csapatomnak, jól helytállt. Apró hibákon ment el a mérkőzés. Nagyon hiányzott Tóth Andi...

A másik mérkőzésen: Domino-BHSE Polo–BVSC-Turbo 25–7.

A bajnokság állása
1. Domino-BHSE 4 4 – – 68 – 28 8
2. Dunaújváros 4 3 – 1 56 – 38 6
3. Szentes 4 1 – 3 36 – 41 2
4. BVSC 4 – – 4 27 – 80 0

A csapatok az alapszakaszból magukkal hozták egymás elleni eredményeiket.


Szremkón nem múlott

Nem volt könnyű dolga, mégis kimagaslóan pólózott. Szremkó Krisztina, az egykori világ- és Európa-bajnok védekezésben és támadásban is hozta a formáját, emellett még arra is maradt energiája, hogy irányítsa fiatal társait. Klasszikus centergólja pompás teljesítmény volt: egy bejátszást követően a vízről húzta a labdát a kapu felső sarkába. A legkevésbé rajta múlott a vereség.