Nem hallgatott a köz Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-19 | Balázsi Irén

A szentesi képviselő-testület közmeghallgatással egybekötött ülésén tegnap elhangzott: rendbe hozták a Kurca-parti sétányt, de nem szállították el a vízből kiszedett nádtorzsát. Szó volt arról is, hogy a Tesco indít majd buszjáratot az áruházhoz, s annak költségeit is fedezi.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mindenkire a döbbenet erejével hatott a hír, hogy Sipos Ferenc főorvos, helyhatósági képviselő elhunyt – mondta az önkormányzati testület tegnap délutáni ülésén Szirbik Imre polgármester, aki egyperces gyászszünetet rendelt el a város lokálpatriótája emlékének adózva. Az ülésen letette az esküt az Együtt Szentesért Egyesület listájáról bekerült képviselő, Szarvas Pál, aki az előző ciklusban alpolgármesterként működött. Megszavazta a testület azt is, hogy Szarvas a pénzügyi bizottság tagjaként is dolgozik a helyhatósági választásokig.

A napirendek tárgyalása előtti hagyományos közmeghallgatáson Dömsödi Teréz, a Mosolygósabb Régióért Egyesület elnöke azt indítványozta, hogy a lakásügyi bizottság rendelkezésére álló keretet a mostani tízmillió forintról emeljék fel legalább húszmillióra, és ugyanekkora összeggel hozzanak létre egy alapot arra az esetre, ha természeti katasztrófa sújtaná a várost. Mindezek forrását az önkormányzati médiumok és a polgármesteri hivatal által szervezett rendezvények költségvetéséből javasolta elvenni az elnök. A Fidesz zöldtagozatának vezetője, Kozák János megelégedéssel nyugtázta, hogy a város rendezte a Kurca-parti sávot a volt kutatóállomástól az ifjúsági házig. Szerinte ez Szentes egyik legszebb része lett azzal együtt is, hogy az Atikövizig nem szállította el a partról a levágott nád torzsáját. Kérte, hogy helyezzenek ott el néhány lámpatestet és szeméttartó edényzetet is.

A Schweidel József utcában uralkodó áldatlan állapot megszüntetését sürgette Zoltai Gábor, aki elmondta: a nagy forgalom miatt már repedeznek a házak. A Szentes városért nevű civil fórum vezetője, Krausz Jánosné elismeréssel szólt arról, hogy sorra újultak meg a városközpont épületei. A szervezetük létrehozott egy figyelőszolgálatot a vandalizmus megfékezésére. Dunás V. Zoltán is ezt szorgalmazta, mert arra is képesek voltak valakik, hogy például a sportcsarnok falát megbontották, és ellopták a téglát. A mozgáskorlátozottak s a kismamák nevében azt köszönte Nana Ferencné, hogy Szentes példát mutat az akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtésében. Kérdésére elhangzott: a Tesco itt is indít majd buszjáratokat az áruházhoz, s a költségeit a kereskedelmi cég állja.