Kábeltévé-fejlesztés két városban
 A csongrádiak jövőre ingyen válthatnak szolgáltatót

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-19 | Bíró Dániel

Jövőre ingyen válthatnak kábeltévés szolgáltatót a csongrádiak. A RubiCom Rt. először a Bökényben és a városközpontban építi ki internet-hozzáférést is biztosító rendszerét. A társaság Szentesen is fejlesztésbe kezd: még idén modernizálja meglévő hálózatát, 2006-ban pedig a Kertváros és a Felsőpárt kivételével az egész településre kiterjeszti tevékenységét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jövő év elején kezdi meg új hálózatának kiépítését a Csongrádon a Rubicom Rt. Mint arról korábban beszámoltunk, a Fibernet Rt. indokolatlannak tartott díjemeléseire reagálva döntött úgy májusban a csongrádi önkormányzat, hogy versenyhelyzetet teremt. A piaci részvevők közül egyedül a RubiCom Rt. vette fel a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal. A megállapodás szerint a Csongrádon megtelepülni készülő vállalkozás 2006 végére kiépíti saját hálózatát, a munka költségeihez az önkormányzatnak és a lakosságnak sem kell hozzájárulnia.

Az új rendszer nyomvonaltervei hamarosan elkészülnek. A jövő héten közös tájékoztatót tart a RubiCom és a városvezetés a lakóközösségek képviselőinek.

– Az első körben a Bökényben, a vele szomszédos családi házas városrészben, valamint a központ társasházainál lehet majd igénybe venni szolgáltatásunkat – nyilatkozta lapunknak Kaslik Béla, a RubiCom vezérigazgatója. – Ami fontos, nem kell megvárni a rendszertelepítés végét, leendő ügyfeleink folyamatosan rácsatlakozhatnak hálózatunkra, s mindezt belépési díj nélkül tehetik meg. Az önkormányzattal egyeztetetten három csomag közül választhatnak, a legnagyobb csomagban több mint 40 csatorna vételét biztosítjuk. Internet-hozzáférés is szerepel a szolgáltatásaink között.

– Szentesen a városközpont lakóit ellátó hálózaton szolgáltatunk, ennek korszerűsítése jelenleg is folyik, és december végéig befejeződik.
Belátható időn belül a Kertváros és a Felsőpárt kivételével minden városrészben elérhetővé válnak szolgáltatásaink, a város többi részén a telepítést a jövő év elején szeretnénk megkezdeni. Hasonlóan Csongrádhoz, Szentesen is folyamatosan lehet majd csatlakozni hálózatunkra, a szentesieknek azonban – a korábbi ötvenezer helyett – 15 ezer forint belépési díjat is kell fizetniük – mondta Kaslik Béla.