Már a pincében is tanítottak
 Beépült a padlástér a szentesi református iskolában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-17 | Balázsi Irén

Beépítették a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tetőterét, ahol tantermeket és csoportszobákat alakítottak ki. A közel 35 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert az utóbbi időkben folyamatosan emelkedett a diákok száma.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Örülnek a diákok az új szárnynak. Fotó: Tésik Attila
A rendszerváltozást követően 250 tanulója volt a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolának. Akkor még jól elfértek a főtéri öreg épületben, amelyhez az 1990-es évek elején toldottak egy korszerű tornacsarnokot. Azóta folyamatosan emelkedett a diákok száma a Karikó-Tóth Tibor igazgató vezette egyházi intézményben, ahol most már közel 450 fiatal tanul. Annyira kinőtték az épületet, hogy a pincében is kénytelenek voltak tanítani a pedagógusok. A direktor volt a megálmodója annak, hol férnének el kényelmesen a gyerekek. Azt találta ki, hogy a tornaterem padlásterének beépítésével újabb helyiségeket nyerhetnének.

Az intézmény új gazdaságvezetője, Hódi József végigdolgozta a nyarat meg az őszi szünetet is, hogy mielőbb teljesüljön a diákok és a pedagógusok álma. Az építkezés egyébként idén nyáron kezdődött, s mostanra nyertek egy 350 négyzetméter alapterületű új szárnyat. A korszerű részben két tantermet, foglalkoztató helyiségeket és tágas zsibongót alakítottak ki. A padlástér beépítése mintegy 35 millió forintba került, ennek a fele önerő, a fennmaradó hányad pedig fejlesztési kölcsön.

A nyolcadikos Sebestyén Ágnes azt mondta lapunk kérdésére, hogy nagyon örülnek az új tanteremnek, mert eddig a pincében tanultak. Még a székeket is segítettek bepakolni. Dajka Dalma ötödik osztályos társai nevében úgy reagált: mindannyiuknak tetszenek a most elkészült helyiségek. A szülők véleményét fogalmazta meg érdeklődésünkre Feketéné Nyíri Edit, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy a gyerekek kulturált körülmények között tanulhatnak.