Atlasz is segíti a diákokat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-16 | Blahó Gabriella

Asztali bábszínházat is kínálnak – többek között – a tankönyvkiadók azoknak a gyerekeknek, akik még el sem kezdték a tanulást. A nagyobbaknak viszont olyan történelmi, földrajzi, sőt irodalmi atlaszokat, amelyekkel egy fölkészületlen diák is legalább hármasra felel. A szentesi tankönyvszemle azt mutatta: a verseny éles ezen a piacon.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A tanulást játékkal kezdő legkisebbeknek fejlesztő eszközöket, asztali bábszínházat, fából készült szorzótáblát és ábécéismertetőt ajánlottak a kiállítók a szentesi vásáron. Az egynaposra szervezett találkozó érdekes volt, sokan eljöttek a városból és a környező településekről is.

Petrov Gábortól, a Cartographia kiadó képviselőjétől megtudtuk, hogy az érettségin szabadon használható történelmi, földrajzi, sőt irodalmi atlaszok – melyek mindegyike névmutatót, kronológiát tartalmaz –, azért jók, mert segítségükkel a felkészületlen diák is legalább hármasra vizsgázik... A népszerűnek számító médiatudományi tankönyvek mellett tizennégy esztendős diákoknak már ajánlják a mozgóképkultúra rejtelmeibe bevezető könyvet, és elérhetőek az Oxford University Press kiadványai is, a Brit-szigeteket ábrázoló térképpel együtt.

– A tanítás alapvetően szabadelvű tevékenység, ezért ma már a pedagógus választhat, milyen tankönyvből tanít – mondja Balogh Terézia, a nemrégiben városért emlékéremmel kitüntetett tanárnő. Az ilyen vásárok segítenek tájékozódni a következő évi tankönyvrendelés előtt, ilyenkor lehet megismerni az újdonságokat. A szorgalmasabb diákok is eljönnek egy-egy kiállításra – mondja a tanárnő –, mert szeretnének képet kapni arról, milyen forrásból sajátíthatják el a tudást.