A csatornát ünnepelték
 Üres hordót gurítottak a szentesi Kisérben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-16 | Balázsi Irén

Befejeződött Szentes kiséri városrészében a csatornaprogram, amely közel egymilliárd forintba került. Az állam, az önkormányzat és a lakosság összefogásával készült a beruházás, amelyet tegnap délután avattak fel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ollai Istvánné és Szirbik Imre (jobbról) gurította a hordót a felújított úttesten. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Mentő utcában szólt a zene, asszonyok kínálták a forró teát, mellé sós süteményt annak örömére, hogy vége a felfordulásnak a Kisér nevű városrészben. A Gergely utca és a Vásárhelyi út közötti területen ugyanis befejeződött a csatornahálózat kiépítése, amely csaknem egymilliárd forintba került. A fővárosi székhelyű Hídépítő Rt. nyerte el a kivitelezés jogát, és a cég dolgozóinak köszönetet mondott a választókerület független helyhatósági képviselője, Ollai Istvánné. Eddig 1480 kiséri háztartást kötöttek a hálózatra, a gerincvezeték hossza pedig több mint 18 kilométer.

A város polgármestere, Szirbik Imre utalt arra, hogy pár évvel ezelőtt többen fenntartással fogadták a csatornázási konstrukciót. Azt nem akarták elhinni, hogy a családoknak havonta csak ezer forintot kell fizetniük. Az avatási ceremónián mindenesetre megköszönte Szirbik, hogy a bizakodás erősebb volt a kétkedésnél.

Ollai Istvánné felidézte azt a történetet, amit a Hídépítő Rt. vezetője mesélt a program kezdetekor. Azt mondta az illető: ők hidakat is szoktak emelni, s ha elkészülnek a munkával, egy söröshordó gurítanak át rajta. Ollainé ennek mintájára Szirbiket kapacitálta: gurítsák a fémhordót a felújított úttesten.