Siratják az idős házaspárt
 A fábiániakat megdöbbentette a tragédia

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-16 |

Eldugult kályhacső, nem szelelő kémény – többek között ez is arra utal, hogy szén-monoxid-mérgezés okozta egy idős fábiánsebestyéni házaspár halálát hétfőn este. A Szentesi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Oroszékat a környéken lakók siratják, és sajnálják, hogy így kellett elmenniük.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szomszéd Sipkáéknak gyanús volt a kémény a ház tetején. Fotó: Tésik Attila
Erzsike nénit és Jani bácsit jóravaló embernek ismerték Fábiánsebestyénben, az Akácfa utcában. Oroszék a falu legszélső utcájában laktak egy kis házban. A 84 esztendős férfi és a 74 éves asszony holttestére egyetlen gyermekük, János talált rá hétfőn este. Az ötven év körüli férfi látogatni ment szüleihez, akkor derült ki, hogy tragédia történt. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket. Tyityán László őrnagy, a szentesi kapitányság munkatársa elmondta lapunknak, hogy a szakértői vélemény alapján valószínűleg álmukban érte az időseket a halál, vagyis feltehetően vasárnap éjjel hunytak el. A fával fűtött kályha füstcsöve teljesen eldugult, az egyébként is vékony kémény nem szelelt, így valószínű, hogy szén-monoxid-mérgezés okozta halálukat.

A szomszédban lakó Sipka János és felesége, Teréz elmesélte, az idős asszony háta teljesen meghajlott az évek alatt, annyit dolgozott. János bácsi kovács volt a gépműhelyben, Erzsike néni pedig varrónő. Nagyon szerette a környékbeli gyerekeket, sokszor adott nekik csokoládét és vigyázott Sipkáék lányára, amíg az kicsi volt. Nagyon sajnálják, hogy így kellett elmenniük a kedves szomszédoknak. Laczkó György is a könnyeit törölgette, úgy mondta, mennyire sajnálja, hogy Erzsike néni és férje meghalt. Szerettük volna megkérdezni az elhunyt pár fiát, Jánost, ő azonban nem nyitott ajtót.