Betonos heti terv: két meccsből négy pont

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-11 | Szélpál László

Nagyüzem lesz a vízilabda OB I-ben a hét végén. A férfiaknál a Szeged Beton szombaton 18 órakor a sereghajtó Neptunt fogadja, majd vasárnap ugyanebben az időpontban Egerben ugrik vízbe. A Legrand-Szentes szombaton Kaposvárott az OSC-vel csap össze, míg a Hunget-Top Cop női gárdája holnap a mezőny leggyengébbjét, az Egert látja vendégül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Csongrád megyei élvonalbeli vízilabdacsapatok közül a Szeged Beton VE férfigárdájára vár a legtöbb és a legnehezebb feladat. Az előbbi jelző azért „dukál" Barátéknak, mert két nap alatt két meccset játszanak, utóbbi meg azért, mert a hét utolsó napján idegenben a remek Egerrel csatáznak. Gyöngyösi András edző abban bízik, csapata vasárnap este is elmondhatja majd magáról, hogy továbbra is százszázalékos.

– Kedden a Domino-BHSE-nél vendégeskedtünk – árulta el a Beton trénere. – A délelőtti kétkapus játék kiválóan sikerült, de ez nem téveszt meg bennünket, túlzott következtetést nem vonunk le a jó eredményből. Nem becsüljük le a Neptunt, de feltett szándékom, hogy a fiataloknak több lehetőséget adjak. Egerben, a rangadón is nyerni szeretnénk, ami egyáltalán nem lehetetlen. Amennyiben úgy pólóznánk, mint az Újpest elleni meccsen az első három negyedben, vagy mint az OSC-Kaposvárral szemben a fordulásig, akkor teljesülhet a vágyunk. Az a lényeg, hogy megakadályozzuk az egriek gyors és egységes csapatát legnagyobb fegyverében, a lefordulásban. Türelmesen, hatalmas fegyelemmel kell pólóznunk. A héten centereinkkel adódtak problémák: Vukanics hörghurut miatt hagyott ki edzéseket, Tóth Lacinak pedig megrándult a nyakizma. Remélem, a meccsekre felépülnek.

A Legrand-Szentesi VK holnap délelőtt az OSC-Kaposvárral méri össze tudását Somogy megye székhelyén. A korai kezdés miatt a Kurca-partiak már ma délután elutaznak, és este 7 órától Kaposváron edzenek.
– A Vasas és az Eger ellen nem volt reális esélyünk a pontszerzésre, most viszont már igen – jelentette ki Berki András, a Legrand edzője. – Számunkra a szentesi születésű Ibolya Tamás semlegesítése a találkozó kulcskérdése, ha megfogjuk a remek centert, bőven lehet keresni valónk. Ponttal, de még inkább pontokkal a tarsolyunkban szeretnénk hazatérni.

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női gárdája könnyű mérkőzés előtt áll: szombaton 16 órakor a ligeti uszodában a sereghajtó Eger ellen nem elképzelhetetlen, hogy újabb gólcsúcs születik.
– Nem megbántva a hevesieket, de mi már a jövő heti, Dunaújváros elleni, idegenbeli rangadóra gondolunk – jelentette ki Kocsis István, a Legrand szakvezetője. – Győri Eszti visszarepült Los Angelesbe, és kérdéses a lézeres szemműtéten átesett Molnár Anett játéka is. Úgy gondolom, valahogy nélkülük is otthon tartjuk a két pontot az alapszakasz első körének befejező mérkőzésén...


Elutasítva az Újpest óvása

A Magyar Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága első fokon elutasította az Újpest férfi pólócsapatának óvását. Mint ismeretes, a bajnoki nyitányon a Szeged Beton VE 11–8-ra legyőzte az újszegedi sportuszodában az Újpestet. A fővárosiak nem nyugodtak bele a vereségbe, műhibára hivatkozva az eredmény megsemmisítését és az újrajátszás elrendelését kérték. Mindhiába, mert az ügyet vizsgáló testület a medencében elért eredményt hagyta jóvá. Pedig az UTE mindent megpróbált – még Őze István klubelnök is megjelent a tárgyaláson –, de a bizottságot nem tudta meghatni. A lila-fehéreknek három nap áll rendelkezésükre, hogy fellebbezzenek.