Keressük az év legszebb babáját!
 Indul a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenye

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-15 |

A rendkívül népszerű Szín 5-ös játékunk után most újabb nagy családi eseményre készülünk. Brit laptársunk, a Leicester Mercury példájára meghirdetjük Az év babája 2005-öt, a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenyét. Fotózunk, játszunk, gyönyörködünk, szavazunk, díjazunk, megmutatjuk a világnak legdrágább kincseinket, a mi kishercegeinket és kishercegnőinket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az év babája a Leicester Mercuryban: Clarissa Boyce-Johnson
Férfiasan bevalljuk, az ötletet nagyobb lapcsaládunk egyik tagjától, mégpedig a Leicester Mercuryból merítettük. Nagy-Britanniában ugyanis rendkívüli népszerűségnek örvend a babaszépségverseny. Laptársunk 40 oldalas színes mellékletben jelentetett meg 1600 gyönyörűséget – aligha lehet kitalálni ennél meghatóbb, szebb, emberibb és szórakoztatóbb látnivalót.

Amikor meghirdettük a népszerű Szín 5-ös játékunkat a kitűnő tanulók számára, nem fukarkodtunk a felsőfokú jelzőkkel, a szülők és nagyszülők szeme fényéről, valamennyiünk büszkeségéről beszéltünk – így is volt, komolyan is gondoltuk. Most újabb, talán még nagyobb gyönyörűségbe fogunk, a legkisebbekhez fordulunk, elsőként szeretnénk bemutatni a világnak a természet legnagyobb ajándékát, az olvasóink karjaiban ringatózó, lábadozó, cseperedő emberkéket. Mint csodát és szépséget. A csöppségek esetében persze a szépséget gyűjtőfogalomként érdemes használni, hiszen magunk sem igazán tudjuk, hogy egy mosoly, egy grimasz, vagy éppen egy legörbülő pöttöm ajak vesz le előbb bennünket lábunkról. De majd megtudjuk.

A Délmagyarország és a Délvilág ezennel meghirdeti Az év babája 2005 versenyét. Nagy babaseregszemlénkkel valamennyi csöppséget megmutatjuk a világnak, a Délmagyarország és a Délvilág a számunkra is ünnepi alkalomra önálló, esztétikus melléklettel jelentkezik. Aztán, ahogy ígértük, kicsit versenyzünk is, bevonva a játékba valamennyi olvasónkat. Ki-ki szavazhat a neki legjobban tetsző „jó fejre" – amire egy Barbie babának ugyanannyi esélye van mint egy morcos kis Buddhának.
Játékos versenyünket három babakorosztályban hirdetjük meg, hiszen másképp és másért bájosak az egy év alattiak (picurok), az 1-2 év közöttiek (huncutkák), s a 2-3 év közötti nagyobbacska csöppségek (gézengúzok).

Az év babája verseny a mai felhívásunkkal veszi kezdetét, érdemes a tudnivalókat figyelmesen elolvasni. A családi elhatározás után a legfontosabb tennivaló kiválasztani a legalkalmasabb fotózási időpontot és helyszínt a lap alján feltüntetett lehetőségek közül. Ezek az alkalmak lesznek a mi nagy találkozásaink, hiszen fotóriportereink profi minőséget, egységes designt biztosítva ekkor fényképezik le a kicsiket, s ekkor kell leadni kitöltve a felhívásban található nevezési szelvényt is (nem kell előzetesen jelentkezni!). Mivel nagy családi eseményünk előfizetőinknek szól, természetes feltételnek gondoljuk, hogy a szülők vagy nagyszülők között legyen valakinek érvényes Délmagyarország- vagy Délvilág-előfizetése. Ha még nincs, akkor sincs probléma, hiszen a fotózás helyszínein is elő lehet fizetni lapjainkra.

Ha túl leszünk a fotózásokon, melyekről riportban számolunk be olvasóinknak, azonnal nekilátunk színes mellékletünk megszerkesztésének, ahol valamennyi kisgyermek sztárfotóját megjelentetjük. Lehet majd gyönyörködni, aztán választani a lapban megjelenő szavazószelvényen.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk, 50, 40, illetve 30 ezer forintos vásárlási utalvánnyal. Ám az első helyezettek közül hirdetünk egy abszolút győztest is, azt, aki a legtöbb szavazatot kapja. Ő lesz az év babája, 100 ezer forintos fődíjjal. A díjazottakat külön riportban is bemutatjuk.

S ha már a nyereményeknél tartunk, a szavazókra is gondoltunk, közöttük 18 darab ötezer forintos vásárlási utalványt sorsolunk ki. A nyeremények biztosításában együttműködő partnerünk a Metro.
Babaszépségversenyünk beleszalad az adventba, nem véletlenül, hiszen karácsonyi ajándéknak is szánjuk a család, a szeretet ünnepére.