Készül a babaalbumunk
 Krokodilkönnyek és kedves mosolyok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-08 | Timár Kriszta

Több százan jöttek el a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenyének első fotózási napjára. A kicsik – ahogy illik – sírtak, rosszalkodtak, vagy éppen aludtak, szüleik pedig minden cselt bevetettek, hogy szemük fénye a lehető legszebb arcát mutathassa a készülő képen.
Babaroham az első napon

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vér Violetta Bernadett a mosolygós gyerekek közé tartozik. Akakdt, akinél eltört a mécses a fényképezéskor. Fotó: Karnok Csaba
Minden várakozásunkat felülmúlta első babaszépségversenyünk, melynek már első fotózási napjára is több százan hozták el kisgyermeküket. Bár délután 3 órára hívtuk a szülőket és a csöppségeket, voltak, akik már órákkal korábban eljöttek, hogy az elsők között lehessenek. Fél 3-ra már akkora tömeg gyűlt össze, hogy úgy döntöttük, elkezdjük a fényképezést.

Elsőként Fürge Angelika Blanka ülhetett a babzsákba. A hároméves kislány édesanyjával, Henriettel délután 1 óta várta, hogy fotós kollégánk képet készítsen róla, ám a kivilágított színpadon végül annyira megszeppent, akárhogy kérték, nem mosolygott. Pedig még egy ajándék papírzászlót is megígértünk neki cserébe, melyért korábban folyamatosan nyúzta anyukáját.

Egy-egy mosolyért a szülők többségének komoly küzdelmet kellett vívni. Arcokat vágtak, integettek, játékokat mutogattak a fotós háta mögött, de voltak olyan gyerekek, akiket még ez sem dobott fel: krokodilkönnyeket potyogtattak, amint szüleik elengedték kezüket. Talán ennél is nehezebb volt azokkal a kis örökmozgókkal, akik egy pillanatig sem tudtak megülni a zsákon. Hiába: a körberakott játékok és a többi gyerek jóval izgalmasabb volt, mint egy fényképezőgép lencséje.

A fotózásra testvérek, szülők, nagyszülők kísérték el a piciket. Fotó: Karnok Csaba

A legkönnyebb dolgunk a legkisebbekkel volt. A nyolc hónapos Ferike vidáman integetett, még jelentkezési lapját is megrágcsálta, miközben a babzsákban ücsörgött. A hat hónapos Petra is szó nélkül tűrte a várakozást, majd kedvesen mosolygott fotósunkra. Az egyik legfiatalabb jelentkező, Rebeka pedig az egész felhajtást végigaludta, majd amikor sorra került, fél percre kinyitotta a szemét, a fotó elkészültével pedig azonnal visszaaludt.

A földszinten parkoló babakocsik tömkelege mellett a nyugalom szigetét alakították ki azok a szülők, akik úgy döntöttek, nem a nagyteremben várják meg, míg sorra kerülnek. A falra vetített mesefilmek mellett próbálták elaltatni a kicsiket, vagy éppen uzsonnáztatták őket. Idáig már nem hallatszott le az a zsibongás, amit a több száz kisgyerek csapott a nagyteremben. Ott a nagyobbak szaladgáltak, a kicsik kúsztak-másztak, a szülők pedig közben azt figyelték, koszos ne legyen a szép ruha, el ne csússzon a masni, szóval: szép legyen a gyerek a fotón. Pedig talán egy elkapott grimasz, vagy egy kedves mosoly ezerszer többet számít majd, mint a frissen vasalt ünneplő.


Fotózási helyszínek

Szeged: november 8-án, 15–18 óráig, ifjúsági ház
Hódmezővásárhely: november 7-én 15–18 óráig, Petőfi Sándor Művelődési Központ
Szentes: november 8-án, 15–18 óráig, művelődési központ
Mórahalom: november 9-én, 15–18 óráig, Aranyszöm Rendezvényház
Csongrád: november 9-én, 15–18 óráig, művelődési ház
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház.