Rangadók a megyében

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-07 | Mádi József

Igazi csemegéket ígér a futsal NB I mai fordulója. Két bajnokesélyes gárda látogat a megyébe: Szentesen a Gödöllő, Szegeden a Csömör vendégeskedik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hosszú szünet után játszanak megint hazai pályán ma a Csongrád megyei futsalcsapatok. A Legrand-Szentes 20 órakor a Dr. Papp László-sportcsarnokban a Gödöllőt fogadja.

– Megpróbáltuk kihasználni a hosszabb meccs nélküli időszakot, és több edzéssel készültünk az előttünk áll nehéz sorozatra – nyilatkozta Koncz Zsolt, a Szentes trénere. – Azonban nem tudni, mindez mire lesz elég a bajnoki címre hajtó Gödöllő ellen, amely igazi profi alakulat, kész gárda, ráadásul napi kettőt edzenek. Az Aramishoz hasonló képességű együttes, tele válogatottak sorával, így aztán ugyanolyan hozzáállás szükséges, mint a másik fővárosi alakulat ellen. Szerencsére a két gólerős támadó, Szarvas és Ábel az eltiltás után visszatér, így akár meglepetést is szerezhetünk.

Sokkal könnyebb helyzetben az Első Beton sincs: Szabó Zsolt tanítványai a tavaly előtti bajnokot, a Csömört látják vendégül az újszegedi sportcsarnokban 19 órától.
– Nem könnyű úgy tűzben tartani a csapatot, hogy egyszer játszunk, aztán meg hosszabb pihenő következik. Úgy gondolom, ez nem jó a csapatnak. Ráadásul ma Magyarország legjobb formában lévő csapata jön hozzánk. Nagyon nehéz meccsre számítok, amelyen nüánszok dönthetnek. Például az, hogy melyik gárda hibázik kevesebbet. Igyekszünk megnehezíteni a Csömör dolgát, tehát itthon nyerni kellene, és jó lenne a taktikai repertoárunkból minél többet viszontlátni. Többgólos meccs várható a nyílt sisakos mérkőzésen – mondta Szabó Zsolt.
A bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy bejelentették: visszalépett az NB I küzdelmeitől a Kanárik csapata. Így az eddigi eredményeit törölték, és a tabella utolsó helyére sorolták.

Az NB II-ben is rendeznek ma fordulót, mégpedig a harmadikat. A párosítás: Universitas SE Szeged–Debrecen, 20.30. újszegedi sportcsarnok; Temesvári Hús Domaszék–Békéscsaba, 20 óra, domaszéki sportcsarnok.

Az előző (2.) forduló eredményei: Első Beton-Fehér Trans–T. Hús Domaszék 6–8, Pécs–Universitas Szeged 9–4, Törökszentmiklós–Békéscsaba 2–12.