Százszázalékos a Szeged Beton VE férficsapata
 Jó meccsen kapott ki a Legrand-Szentes az Egertől

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-07 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I második fordulójában nem borult a papírforma: a Legrand-Szentesi VK kikapott az Egertől, a Szeged Beton VE könnyedén nyert az OSC-Kaposvár ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Legrand-Szentes–Eger 9–15 (3–4, 0–3, 2–4, 4–4)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Fekete, Merész.
Szentes: Horváth T. – SZABÓ N. 3, Torday 2, Németh D. 1, JUHÁSZ ZS. 3, Plézer, Vígh. Csere: Gábor, Papp, Józsa, Döbrössy, Szabó T. Edző: Berki András.
Eger: Jászberényi – DECKER 2, KISS CS. 4, Hegedűs 2, Czigány, KIS G. 2, Mackeben 2. Csere: Baco, Nyéki, Bálint 2, Gór-Nagy, Matajsz, Császár 1. Edző: Gerendás György.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/3. Ötméteresből: 4/3, ill. 2/2.

A szentesi juhász Zsolt jó napot fogott ki az Eger ellen. Fotó: Vidovics Ferenc
A Vasas után újabb nehéz feladat várt a szentesi alakulatra: a szintén a legjobb négybe vágyó Eger ellen kellett tisztességesen helytállni. A hazai drukkerek elégedettségére, ez sikerült is. Az esélytelenebb legrandosokon szemernyi megilletődöttség sem volt tapasztalható. Gólgyártásba kezdtek a meccs elején a csapatok, és a Szentes állta a versenyt. „Ebből még meglepetés is összejöhet" – mondogatták az optimistább nézők. Akár ez is bekövetkezhetett volna, ha nincs a második negyed.

Ekkor előfordultak a fiatalos hévből fakadó gyermeteg hibák, a kapkodást, pontatlanságot pedig könyörtelenül megbüntette az Eger. Igazából csak ebben a nyolc percben domborodott ki, mutatkozott meg a vendégek jóval nagyobb rutinja. Hozzáállásbeli, mentális problémák viszont nem jelentkeztek, ennek egyenes következménye volt, hogy a fordulást követően újból partiban tudtak lenni a nagy nevű riválissal Szabó Nándorék. Szép megoldások játszódtak le a medencében, ezt pedig díjazta a szakértő szentesi közönség. Berki András edző sem lehetett elégedetlen, mert csapata jobban pólózott, sokkal kevesebb hibát vétett mint a nyitó fordulóban, a Vasas ellen, 9–15.

Berki András: – Egyáltalán nem kell szégyenkeznünk a vereség miatt. A jövőre nézve biztató játékkal egy remek gárda ellen maradtunk alul. Természetesen akadtak hibáink, de a velünk egy szinten lévő vetélytársakkal szemben ezek nem domborodtak volna ki ennyire.

OSC-Kaposvár–Szeged Beton 4–12 (1–3, 0–5, 1–2, 2–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós-uszoda, 150 néző. Vezette: Godova, Madarasi.
OSC: Tory – Hangody L., Balla, IBOLYA 2, Szőcs G., Tiba 1, Hangody Gy. Csere: Gáti (kapus), Klie, Povázai 1, Tapasztó Ürögi, Barna B. Edző: Ábrahám István.
Szeged: Barát – LEHMANN 3, Varga P., Mészáros, KOMLÓSI 2, Tóth L. 1, HOSNYÁNSZKY 3. Csere: Kádár, Éles 1, Munkácsy, Molnár P. 1, Vukovics 1, Vincze Zs. Edző: Gyöngyösi András,
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 6/2. Ötméteresből: –, ill. 2/2.

Egykoron még BEK-et nyert az OSC, de azok a dicsőséges idők már réges-rég elmúltak. A fővárosiak most ott tartanak, hogy egyesültek a Kaposvárral, amely mondjuk egyetlen játékost sem ad a csapatba, viszont anyagilag hozzájárul annak költségeihez. A lényeg: mostanság nem lehet egyazon kategóriában említeni az OSC-Kaposvárt és a Szeged Betont.

Ennek megfelelően is indult a mérkőzés. Még két perc sem telt el, Tóth L. és Hosnyánszky góljával már 2–0-ra húztak a vendégek. A lendület egészen a fordulásig kitartott; az első két negyedben összeszedett, lelkes, pontos, határozott Betont láthatott a Hajós-uszoda közönsége. A védekezést elsőrangúan oldották meg, és a támadó játékukba sem lehetett különösebben belekötni, 1–8.

Igen ám, csakhogy a térfélcserét követően eltűnt a korábbi magabiztosság, és ez az eredmény további alakulásában is meglátszott. Persze akadtak ekkor is szép megoldások – ilyen volt például Hosnyánszky és Lehmann átlövése –, de összességben ekkor jócskán elmaradt valós tudásától a Szeged. Ezzel az OSC-sek jártak jól, mert így a nagy „ruha" helyett, megúszták viszonylag tisztességes vereséggel, 4–12. A jövő héten az egri rangadón jóval jobban kell majd pörögniük a betonosoknak. Ismerve őket, jobban is fognak.

Gyöngyösi András: – Az első két negyedben az a csapatom volt a vízben, amelyet mindig is látni szeretnék, utána pedig az, amelyiket nem. Az is igaz, a rangadókra jobban fel tudják szívni magukat a fiúk.

További eredmények: FTC– Vasas 7–8, Újpest–Domino- BHSE 6–14, Szolnok–Neptun 13–5, Pécs–BVSC 7–5.

A bajnokság állása

1. Domino 2 2 – – 38 – 14 4
2. Eger 2 2 – – 35 – 19 4
3. Szeged 2 2 – – 23 – 12 4
4. Vasas 2 2 – – 22 – 12 4
5. BVSC 2 1 – 1 24 – 13 2
6. FTC 2 1 – 1 19 – 13 2
7. Pécs 2 1 – 1 12 – 17 2
8. Szolnok 2 1 – 1 21 – 29 2
9. Újpest 2 – – 2 14 – 25 0
10. Szentes 2 – – 2 14 – 29 0
11. OSC-Kaposvár 2 – – 2 14 – 32 0
12. Neptun 2 – – 2 11 – 32 0


Csupa szív játék

Szabó Nándor is remekelt az Eger ellen, mi mégis a juniorválogatott Juhász Zsoltnak ítéltük oda a csapat legjobbja címet. Mindenütt ott volt, határtalan lelkesedéssel pólózott, arról nem is beszélve, hogy három gólt is szerzett. A második negyedben elkezdett foglalkozni a játékvezetéssel, de edzője segítségével a folytatásban kezelni tudta a helyzetet. 

Bekkelt, gólokat dobott

Az Újpest ellen is már jól játszott, de akkor Éles még nála is jobban. Most viszont már tényleg Komlósi Péter lett a „befutónk" a csapat legjobbja választásban. Ahogy mondta: „Kicsit meglepett a döntés, tudok ennél jobban is pólózni. Követtem el egy-két hibát, igaz, a két gólom nekem is nagyon tetszett".