Készülnek a karácsonyi vásárra

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-07 |

Elsősorban kézműveseket várnak a vásárhelyi, a makói és a csongrádi karácsonyi vásárra – Szentesen és Mindszenten viszont idén sem rendeznek ilyet. Vásárhelyen már december 5-étől, Makón ezüstvasárnaptól, Csongrádon pedig december 16-ától válogathatunk a portékák között.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A tavalyi sikerre alapozva idén is lesz karácsonyi vásár a vásárhelyi Kossuth téren. Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint december első hetétől 23-áig bérelhetnek négy négyzetméteres, igény esetén bővíthető elárusító faházakat a vásározók, akik közül elsősorban a kézművesek élveznek előnyt. A helypénzről később határoznak az illetékesek.

Makón ezüstvasárnaptól karácsonyig kínálhatják portékájukat az árusok. Az önkormányzat a szokott helyen, a Korona Szálló előtti dísztéren biztosít elárusítóhelyeket. A szervezők kikötése, hogy főképp karácsonyi jellegű vásározók jelentkezzenek a városi piacon, ahol további információkat is kaphatnak a témában. A kisebb helyek bérleti díja tízezer, a nagyobbaké tizenötezer forint lesz, ezek a tételek azonban nem tartalmazzák az áfát.

Csongrádon csak a művelődési központ rendez karácsonyi vásárt, mégpedig a Szentháromság téri intézmény kiállítóhelyiségében. Az elmúlt évhez hasonlóan képzőművészek, iparművészek és kézművesek számára biztosítanak elárusítóhelyet december 16-ától, azonban nagyobb érdeklődés esetén a földszinti előteret is rendelkezésre bocsátják. Lapunk úgy értesült, hogy olyan alkotókat is szívesen fogadnak a Tisza-parti városban, akik csupán kiállítanák munkáikat az ünnepek előtti héten.

Szentesen a csekély érdeklődés miatt már tavaly sem biztosítottak helyet a karácsonyi vásárnak a Dr. Papp László-sportcsarnokban, és ez idén is így lesz. Mindszenten korábban a művelődési háznál próbálkoztak a vásározók mozgósításával, de a kezdeményezés elhalt, így ebben az évben sem szerveznek hasonló rendezvényt.