Hatvankétmilliós aszfaltszőnyeg készül Szentesen
 Tizenegy utca kap új burkolatot

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-04 |

Hatvankétmillió forintot költ a szentesi önkormányzat tizenegy utcában az útburkolat felújítására. A tervek szerint a hónap közepére befejeződik a korszerűsítés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jó néhány szentesi utcában dolgoztak az építők az utóbbi időben. Ez annak is köszönhető, hogy a csatornaprogram keretében a kivitelező cégek a munkák befejezéseként vállalták az útburkolat teljes felújítását. Ennek értelmében aszfaltszőnyeget kapnak mindazok az utak, ahol árkot ástak a szennyvízvezetéknek, még akkor is, ha a csatornázás megkezdése előtt elavult volt az úttest. A közműépítési programhoz kötődően tehát a város legtöbb utcája korszerűsödik.

Az önkormányzat azokra a területekre nyújtott be pályázatot, ahol már korábban kiépült a csatornahálózat. A Belügyminisztériumban sikeresnek minősítették a szentesiek pályamunkáját, és elkezdődhetett a hatvankétmillió forintos útfelújítási program a közelmúltban. Az összeg felét központi forrásból kapta az önkormányzat, a fennmaradó részt pedig saját költségvetéséből fedezi. A helyhatóság közbeszerzési pályázatot írt ki a beruházásra, s két cég ajánlata közül a Hódút Kft.-t bízta meg a kivitelezéssel. A mintegy hatvankétmillió forintból 21 ezer négyzetméteren készülhet új burkolat. Az építők eddig már végeztek a József Attila utca modernizálásával, valamint az Őze Lajos, a Móricz Zsigmond és a Veres Péter utca egy-egy szakaszának a rendbetételével.

A polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájának a műszaki ellenőre, Nagy Sándor azonban lényegesnek tartotta megemlíteni, hogy ezekben az utcákban, továbbá a Kiss Zsigmondban is még hátravan a padka rendezése.

A Gaál István utcában tegnap az aszfaltszőnyeget terítették a Hódút brigádjai. A tervek szerint november közepéig végeznek az építők a Muskátli, a Tiszavirág, a Horváth Mihály és a Szeder Imre utca meghatározott szakaszának korszerűsítésével is.