Két meccs Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-04 | Szélpál László

A vízilabda OB I-ben Szentesen dupla mérkőzést rendeznek holnap: a Hungerit női csapata 16 órakor a Kecskemétet, a Legrand férfigárdája 18 órakor pedig az Egert fogadja. A Szeged Beton Budapesten az OSC-Kaposvár vendégeként (18) csobban a Hajós-uszoda vizébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Három győzelem (Győr, BVSC, OSC) után két vereséget (Domino-BHSE, Dunaújvárosi Főiskola) könyvelhetett el a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női gárdája. Az utóbbi miatt kicsit bosszús volt Kocsis István edző.

– Az voltam, mert jobb, figyelmesebb védekezéssel akár meglepetést is okozhattunk volna a címvédő otthonában – mondta a tréner. – Bízom benne, ami késik, az nem múlik. Ez még most álom, a Kecskemét legyőzése viszont a kötelező kategóriába tartozik. Az iskolai szünet miatt a héten többet tudtunk együtt edzeni, azt várom a lányoktól, hogy ez a játékunkban is megmutatkozzon.

A találkozón ott lesz a hazai csapatban az Egyesült Államokban tanuló Győri Eszter is. A válogatott pólós a Kecskemét elleni mérkőzés után visszarepül Los Angelesbe, majd onnan december 3-án végleg hazatér.
A nők találkozója után ugranak vízbe a szentesi férfiak. Méghozzá az egyik legprímább hazai alakulat, az Eger ellen. A Vasassal szembeni bajnoki rajt után egy újabb találkozó, amelyen az esélytelenek nyugalmával szerepelhet a Legrand.

– Egyáltalán nem bánkódok amiatt, hogy erős együttesek ellen kezdtük az évadot – magyarázta Berki András edző. – Így legalább, amikor a riválisokkal kell majd megmutatnunk, már megfelelő formában leszünk, lehetünk. Erős túlzás lenne kijelenteni, hogy mi lennénk Kiss Csabáék ellen a meccs esélyesei, de lelkes és szakértő közönségünk előtt azért óva intenék vetélytársunkat, hogy könnyű sikerre számítsanak. Ha megfelelő lesz a fiúk hozzáállása, okozhatunk meleg pillanatokat a Gerendás-legénységnek.

Az Újpestet nagyszerű játékkal győzte le a Szeged Beton. A lilák nem nyugodtak bele a vereségbe, műhibára hivatkozva megóvta a találkozót. Tárgyalás jövő hétfőn.
– Úgy gondolom, irreális az újpestiek óvása, szerintem leginkább szponzoraik felé irányul – jelentette ki Gyöngyösi András edző. – Ahhoz túl sok pénzt pumpáltak a csapatba, hogy csak úgy egy kézlegyintéssel elintézzék a vereséget. A mezőnyből hat csapat kiemelkedik, a többieket (ebbe a sorba tartozik az OSC is) oda-vissza le kell győzni. Az elmúlt héten már egymásért is küzdeni tudó társaságot láttam a vízben, szombaton is azt szeretnék.