Vigasztalja frissen műtött nőtársait
 Szembeszállt a betegséggel

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-27 | Balázsi Irén

Radikális mellműtéten esett át 33 éves korában a szentesi Pölös Katalin, aki le akarta győzni a rettegett kórt, hogy felnevelje két kisgyermekét. Ennek éppen tizenkilenc esztendeje, s azóta is aktívan dolgozik első munkahelyén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pölös Katalin bízott az orvosokban és önmagában. Fotó: Tésik Attila
Még 1975-ben, a szülés után vette észre a szentesi Pölös Katalin, hogy valamilyen probléma van a mellével. Nemsokára kioperáltak abból egy jóindulatú daganatot. Ám tizenegy évvel később kiderült: ugyanott egy rosszindulatú tumor fejlődött ki.

Radikális műtéten is átesett mindössze harminchárom esztendősen. De nem omlott össze, mert mindig arra gondolt: neki fel kell nevelnie a lányát és a fiát. Ezért is vette a sugár- és kemoterápia okozta megpróbáltatásokat könnyebben, meg persze azért, mivel bízott az orvosaiban és önmagában. A szentesi kórház onkológiai osztályvezetőjének, dr. Kispál Mihály főorvosnak nagyon sokat köszönhet. Ő mindig arra biztatta Katit, hogy akarjon élni, és higgyen a gyógyulásban. Az ő tanácsára ment vissza dolgozni a lottózóba, amely első munkahelye, s annak az üzletvezetője tíz éve.

Teljes életet él Pölös Katalin, és semmivel sem tartja kevesebbnek magát bármelyik nőnél. Azt is elárulja, hogy egy évvel ezelőtt összehozta a sors a lánykori szerelmével, akivel most tervezgetik közös jövőjüket. De arra is jut ideje, hogy a kórház sebészeti osztályán meglátogassa a frissen műtött, elkeseredett asszonyokat. Pölös Kati azt tanácsolja nőtársainak, hogy menjenek el a szűrésekre, bízzanak az orvosaikban, s nem utolsósorban: akarjanak élni.