Átviszik a strandra a mobillelátót

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-27 |

A szentesi futballpályáról átköltözik a mobillelátó a strandra. A vízilabdameccsek nézői a következő mérkőzést már kényelmesebb körülmények között láthatják.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A város sportéletében nélkülözhetetlen a lelátó, melyet alkalomtól függően több helyszínen is használnak a szentesiek. Egy helyi vállalkozás adományaként épült meg a szétszerelhető és összerakható szerkezet, rajta egyszerre összesen ötszáz ember fér el. Először ebben az évben ültek rajta a sportszeretők és színházrajongók: néhány elem a futballpályán, a többi a városháza udvarán volt a nyári színházi előadások idején. A sportközpont munkatársai most a futballpályáról szállítják át az uszodába az egyébként igen nehéz szerkezetet.

A sátort két napja emelték a pólómedence fölé, ezután következhet csak a munka normális menete szerint a lelátószerelés – mondta Pengő László, az uszoda vezetője. A strandon is előbb szétszerelni, majd összeszerelni kell a fából és fémből álló szerkezetet, egyben ugyanis tizenöt ember sem bírna el egyetlen alkotórészt sem. A medence szélén hat elemet állítanak fel, ezen száznyolcvanan férnek majd el kényelmesen, kétszázan kicsit szűkösen.

Több ülőhelyre a mérkőzések látogatottsága miatt feltehetően nem lesz szükség. A lelátó valamennyi elemét így is a strandon tárolják ezen a télen – kerítésen belül.