A tisztes helytállás a cél
 A Vasas ellen idegenben kezd a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-26 | Szélpál László

Hivatalosan csak szombaton rajtol a férfi vízilabda OB I, de a Legrand-Szentesi VK már ma vízbe ugrik. Méghozzá a Magyar Kupa-győztes Vasas ellen. A találkozó 19.30-kor kezdődik a Komjádi uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mit tehetett volna mást, belement az időpontváltozásba a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Eredetileg ugyanis úgy volt, hogy szombaton csatázik a legutóbbi pontvadászat ezüstérmesével, de ezt a szövetség illetékesei megvétózták. Azon a napon a Vasas a Domino-BHSE ellen a Szuperkupáért száll harcba. A következő verzió úgy szólt, a szombat helyett vasárnap játszanak a Kurca-partiak az angyalföldiekkel. A végeredmény pedig? A találkozót ma este 19.30-kor kezdik a Komjádi uszodában.

– Teljesen mindegy, mikor játszunk a piros-kékekkel, egyértelműen ők a favoritok – értékelte a helyzetet Berki András, a Legrand trénere. – Az MK-győztes ellen, amely bejutott az Euroliga főtáblájára is, csakis a tisztes helytállás lehet fiatal csapatom célja. A Vasas igazi klasszis gárda, a kezdő sorában olyan kiválóságok szerepelnek, mint például a két Steinmetz, Ádám és Barnabás, Vindisch, Varga Dani. Ellenük kiváló alkalom nyílik a gyakorlásra, nekünk nem a Vasas, hanem a velünk azonos szinten lévők ellen kell bizonyítanunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tennénk meg mindent a minél jobb eredmény eléréséért. Minek is tagadjam, tartok a meccstől – elvégre most mutatkozom be edzőként az élvonalban –, széteső játékot semmi esetre sem szeretnék látni. Ki lehet kapni egy jobb csapattól, de az egyáltalán nem mindegy, hogyan szenvedjük el a vereséget.

Sátorállítás miatt a szentesiek a hétfőt Vásárhelyen töltötték. Az edzés végén következett a játék, amire a gárda második számú kapusa, Újházi Attila nem szívesen gondol majd vissza. Egy ártalmatlan szituációban ugyanis belekaptak a szemébe, folyt a vér, a szemhéját össze kellett varrni belülről. Legalább három hétre kidőlt a sorból. Szabó Tamás sem teljesen egészséges, középfülgyulladással szenved, de ő minden bizonnyal játszik a Vasas ellen.