Megnyílt az Alföldi Fotószalon
 Lapunk munkatársát is díjazták Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-24 |

Harminchat fotós hatvan képét mutatja be az Alföldi Fotószalon tegnap megnyílt kiállítása Szentesen. Az első helyezés egy budapesti alkotóé, lapunk munkatársa, Gyenes Kálmán különdíjat kapott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jól szerepeltek Csongrád megye alkotói az Alföldi Fotószalon elnevezésű pályázaton, amelynek díjátadással egybekötött tárlatnyitóját tegnap délután tartották a szentesi művelődési és ifjúsági házban. A fotósok rangos seregszemléjét tizenegyedik alkalommal rendezte meg a művelődési központ és annak Nagy István vezette szakköre. A felhívásra 82 szerző 375 művet küldött, ezek közül 36 alkotó 60 képét ajánlotta bemutatni a zsűri, amelynek Szőke János szegedi és Szaszkó Antal kunszentmártoni fotóművész, valamint lapunk munkatársa, Horváth Dezső újságíró volt a tagja.

Szirbik Imre polgármester méltatta a kiállítást, amelyen fekete-fehér és színes fotók, továbbá digitális technikával átdolgozott művek is láthatók. A témaválasztás ugyancsak változatos, az aktoktól a tájat megörökítő felvételekig terjed a skála. A zsűri döntése alapján első helyen végzett a budapesti Szita László Borzongás című fotója. A szentesi fotókör tagja, a kiskunfélegyházi Tóthné Timafalvi Gizella Akt 1. című alkotásával második lett, míg a hódmezővásárhelyi Varga András Köd című fotója harmadik helyezést ért el. A Mafosz-plakettet a debreceni Papp Attila érdemelte ki. Különdíjat kapott: a szentesi fotókör Kiskunfélegyházán élő tagja, Albert Béla, a kecskeméti Bosnyák János, lapunk munkatársa, Gyenes Kálmán, a szentesi fotókörhöz tartozó mindszenti Marton Ferenc és Törköly József szegedi alkotó.