Huszonhárom órán át sportoltak
 A szentesiek hagyományosan is felidézték az eseményeket

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-24 | Blahó Gabriella

Október huszonharmadikán huszonhárom órán át sportoltak a szentesiek a városi csarnokban. A Kurca partján hagyomány így ünnepelni a 48-as és az 56-os forradalmat. Amatőr sportolók, munkahelyi csapatok mérték össze erejüket az éjszaka is tartó találkozón.

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szombat estétől vasárnap estig valaki mindig játszott a küzdőtéren Fotó: Vidovics Ferenc
Asztaliteniszeztek, kosárlabdáztak, röplabdáztak, aerobikoztak és fociztak a vállalkozó kedvű szentesiek a sportcsarnokban kialakított négy kisebb küzdőtéren ezen a hétvégén. Közel háromszáz hivatalos nevezője volt a találkozónak, de ennél feltehetően sokkal többen eljöttek – véli Takács László az intézmény vezetője. A városban Cseuz László testnevelő tanár kezdeményezése hagyománnyá érett, mert a márciusi forradalmat tavasszal negyvennyolc órás úszóváltóval vagy kerékpározással ünnepelik a szentesiek. Október huszonharmadikán immár menetrendszerűen rendeznek huszonhárom órás sportnapot a csarnokban. Méltó ünneplése ez a forradalomnak – vélik a szervezők –, hiszen a jó erőnlét versenye fontos közösségi élmény.

Szombaton este hét órakor a kosarasok csapatában Magyar József, a Hungerit vezérigazgatója is pályára lépett, más munkahelyi kollektívák mellett az általános iskolások és önszerveződő társaságok is megmérették magukat. A Seress fivérek röpladbában szerepeltek, Gutné Istenes Csilla közel hat órán át aerobikozott. Gardalits János és családja minden évben vendége a rendezvénynek, kipróbálták az asztaliteniszt, a focit, a röplabdát és a kosárlabdát, az apa az utóbbiban ötször lépett pályára ezen az ünnepen. A csarnokban a büfé nem nyitott ki, mert a helyi vállalkozók jóvoltából ingyenesen kaptak a sportolók szendvicset és tejet.