Segítenek Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-22 | Balázsi Irén

A szentesi térségben 91 munkanélküli foglalkoztatására nyílik lehetőség, ha a szaktárcák jóváhagyják azt a pályázatot, amelynek benyújtásáról rendkívüli ülésen döntött tegnap a város képviselő-testülete.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Három minisztérium írta ki a kormány 100 lépés programjához kapcsolódva azt a pályázati felhívást, amely 2005 decemberétől hat hónapig lehetővé teszi 91 állástalan foglalkoztatását is a szentesi kistérségben. A város képviselő-testülete tegnap délután rendkívüli ülésen tárgyalta az előterjesztést, miután a kistérségi többcélú társuláshoz tartozó községek grémiumai határoztak arról: közös pályázatot nyújtanak be. Csak Árpádhalom és Nagytőke nem csatlakozott a programhoz. Ha nyer a pályázat, akkor a 91 személyből 37 munkanélküli a városban kapna feladatot, a többiek a községekben dolgozhatnának: intézményekben, közterületeken.

Rébeli Sz. Tamás azt tette szóvá, hogy a tervezett munkák 80 százalékát télen nem lehet elvégezni, hiszen időjárásfüggő a parkosítás vagy éppen az utak menti területek rendezése. Szirbik Imre polgármester úgy reagált a felvetésre, miszerint a téli hónapokban középületeken belüli feladatokat adnak a program résztvevőinek, de havat is lapátolhatnak. A jobboldali képviselő, Karikó-Tóth Tibor is – a testület minden tagjához hasonlóan – támogatta a pályázat benyújtását, ugyanakkor furcsának találta, hogy a program decembertől csak májusig tart. Úgy vélte, hogy ez a statisztikai adatok javítását szolgálja, hozzátéve: nem a szentesi városvezetés hibája. A polgármester megemlítette: a téli hónapokban tíz százalékkal emelkedik az állástalanok száma, mert akkor fejeződik be a mezőgazdasági ciklus.