Vita a tilosban parkoló kamion vezetőjével
 Parkosítást szorgalmaz a szentesi Vámosiné

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-18 | Balázsi Irén

Sérelmesnek tartja a szentesi Vámosi Imréné, hogy a főutcai házuk hátsó bejárata előtt parkol a szomszédos üzletbe árut szállító kamion, és az épület oldalánál a zöldfelületet is letaposták az autók és a kerékpárosok. Az áruház vezetője, Sándor Imréné szerint jogosan várakozik a jármű a közterületen, évente néhány alkalommal.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Igényes a környezetére a szentesi Vámosi Imréné, aki a Kossuth utca 36/a szám alatti társasház földszinti lakásában él. Lapunkat azért kereste meg, mert bántja, hogy az erkélye közelében már minden zöldet kitapostak a járművek. Egyik alkalommal ott parkolt a járda közelében a fák között egy „nagyon szép" autó, amely a szomszédos Piramis Áruház érdekeltségi köréhez tartozott. A már nyugdíjas asszony szóvá tette az esetet az üzletben, s akkor a jármű tulajdonosa a járdán vezetve a kocsit elment onnan. Még neki állt feljebb! – állította a panaszos. Szerinte egy közlekedési táblát kellene oda kirakni, amely megtiltaná az egykori zöldterületre a behajtást. Elmondása szerint ő is boltban dolgozott aktív korában, ezért tudja: a kereskedőknek is érdekük, hogy rendezett legyen az áruház környéke. A Piramis füvesíthetné a tönkretett területet, Vámosiné pedig vállalja, hogy szerez oda virágmagokat.

Azt is sérelmezi, hogy a házuk hátsó bejáratánál a járda mellett szokott parkolni egy kamion. Egyszer szólt a sofőrnek az asszony, de utólag már bánta, hogy szemrehányást tett. Az volt ugyanis a gépkocsivezető válasza: utazott vagy négyszáz kilométert, mire célba ért az áruval. Vámosiné úgy reagált erre, hogy ő meg majdnem harminc éve lakik abban a házban. Szerinte egyébként nem állhatna a kamion párhuzamosan a járdaszegéllyel, mert ha mentőt hívnának valakihez, nem tudná megközelíteni a kaput. Különben pedig már megrepedt a betonút is, mivel mindig ott parkol a teherautó. Azt azért még elmondta: azt kívánja a Piramis nevű vállalkozásnak, hogy menjen jól neki, ő nem önző, ám a lakókörnyezet rendje érdekében sorolta el kifogásait.

A Piramis lakástextil- és méteráruüzlet vezetőjének, Sándor Imrénének rosszulesett, hogy panasz érkezett rájuk. Annál is inkább, mivel fizetnek ők éppen eleget a városnak, a saját költségükön parkosítottak, megjavíttatták a járdát is. Sok civil szervezetet és magánszemélyt is támogatnak anyagiakkal, nem szólva arról, hogy húsz dolgozót foglalkoztatnak. Az üzletvezető elmondta azt is: évente csak két-három alkalommal fordul elő, hogy a kamion vezetőjére ráesteledik. Tudniillik Pécsről szállítja a szőnyeget kéthavonként egyszer, legutóbb például csak este hét óra körül ért Szentesre. Sándor Imréné szerint a szomszédos ház parkolójánál nyugodtan várakozhat reggelig, amikor is lerakodják az árut. Az a rész ugyanis nem magánterület. A sofőr egyébként a kamionban szokott aludni, ezért ha mentőautó érkezne, akkor távolabb áll, csak fel kell ébreszteni őt.

A Kossuth utca 34. szám alatt lakik Rácz Sándorné. Szerinte a Piramis Áruház dolgozói mindig rendet tartanak az üzlet körül. Őt az nem zavarja, hogy az autók bemennek az áruda hátsó bejárata és az ő társasházuk közötti területre.