Most még jobb a Domino

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-17 | Szélpál László

A női vízilabda OB I rangadóján a bajnoki cím legfőbb várományosa, a Domino-BHSE ötgóllal verte a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Top Cop–Domino-BHSE 7–12 (3–4, 2–5, 1–2, 1–1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Szentes, 100 néző. Vezette: Vojvoda, dr. Fekete.
Szentes: DÖME – Sipos, Huszka, MOLNÁR A. 3, Szremkó 1, TÓTH A. 2, Dunderski 1. Csere: Szabó X., Dalmády Sz., Pengő, Hevesi, Berak. Edző: Kocsis István.
Domino: DR. HORVÁTH – PELLE 4, Györe 1, Tóth L. 1, Tóth I., VALKAY Á. 4, Bujka V. 1. Csere: Péteri 1, Ipacs, Beck, Kiss A. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 11/5. Ötméteresből: 1/0, ill. –.

Nem mindennapi csemegének ígérkezett a fordulóig egyaránt százszázalékos két gárda összecsapása. Ugyanis a keretekben összesen nyolcan mondhatták magukat világbajnoknak: a Szentesből Szremkó, Sipos és Tóth A., a Dominóból pedig Valkay Á., Pelle, dr. Horváth, valamint a meccset sérülés miatt kihagyó Tomaskovics, illetve Kisteleki.

Pelle és Valkay az egyelőre még sátortető nélküli ligeti uszodában is igazolta klasszisát, de másfél negyeden át ezt kompenzálni tudták a hazaiak, elsősorban a nagyszerű lövőformát mutató Molnár A. Mindig a honvédosok vezettek, de 5–5-ig minden esetben érkezett válasz. A fordulásig mégis elhúzott a Györe-csapat, elsősorban azért, mert néhány előkészítetlen, elhamarkodott lövést követően nem csak jól fordultak a vendégek, hanem remek százalékban értékesítették is a ziccereket, 5–9.

A térfélcsere előtt 14, utána viszont csak 5 gólt láthattak a nézők. Döme, a házigazdák fiatal kapusa fantasztikusan feljavult, csodálatos dolgokat produkált. Pedig nem volt ám egyszerű feladata, hiszen Sipos kipontozódott, Szremkót pedig dr. Fekete bíró cserével végleg kiállította.

Állítólag ütött, de a játékvezetőn kívül senki sem látott ilyesmit... Még így is lehetett volna faragni a hátrányból, de ahhoz a hét előnyből egyet-kettőt illet volna értékesíteni, nem beszélve a büntetőről, 7–12.
Kocsis István: – Végig egységes csapatként, fegyelmezetten játszottunk, tisztességesen helytálltunk. Kár volt a második negyedben elkövetett hibákért.

További eredmények: Dunaújváros–Kecskemét 21–4, BVSC–
Győr 14–11, OSC–Eger 15–7.