Nem kell időpontot kérni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-15 | Bálint Gyula György

A gépkocsival kapcsolatos ügyeket Csongrádon, az okmányirodában hosszú várakozás után lehet csak elintézni, bezzeg Szentesen minden olajozottan megy – így szólt többek panasza. Erre reagálva a város jegyzője visszaállította a régi rendet: ezentúl nem kell időpontot kérni az ügyfélszolgálatnál.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A múlt évben megnőtt a csongrádi okmányiroda ügyfélforgalma, a közlekedés-igazgatási ügyekben nem csak csongrádiak keresték föl. Ez azzal járt, hogy a nem azonnali ügyek hátrányba kerültek – tájékoztatta lapunkat Berkes István jegyző. Akik munkájukhoz használják az autót, azoknak ez anyagi kárt is okozhatott, egyéb kellemetlenségekről nem is beszélve. A panaszokat áttekintve a jegyző arra a következtetésre jutott, hogy a jó szándékú átszervezés nem volt szerencsés lépés.

Bár minden ügyet elintéztek egy meghatározott időn belül, de nem elég gyorsan. A múlt hét óta a jegyző utasítására ismét visszatért az okmányiroda az aznapi ügyintésre. Kivételt képeznek azok, akik időpontot kaptak korábban. Az időpontra érkezők sérelme nélkül a spontánul megjelenőket is kiszolgálják. Az autókereskedőknek ezután sem garantálják az azonnali ügyintézést, de velük kialakítható a zökkenőmentes kapcsolat.

Mivel többen Szentesre hivatkoztak, ahol nem adott időpontra hívják az ügyfeleket, ezért a csongrádi jegyző tájékozódott. Ott sem dolgoznak többen, csak valahogy gyorsabban. Ezt a tempót Csongrádon is át kellene venni; nem szégyen a szomszéd várostól tanulni – vonta le a tanulságot Csongrád jegyzője. Egyébként kedden továbbra is szünetel az ügyfélfogadás, akkor foglalkoznak az egyéb, úgynevezett háttérmunkákkal.